Çankırı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çankırı'dan Kısa Kısa

Çankırı\'dan Kısa Kısa

Çankırı Belediyesi ve Karatekin Üniversitesi Geleceği İnşa Topluluğu işbirliğiyle hazırlanan "Geleceği İnşa Et" Projesi başladı.

07.07.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Belediyesi ve Karatekin Üniversitesi Geleceği İnşa Topluluğu işbirliğiyle hazırlanan "Geleceği İnşa Et" Projesi başladı.

Proje kapsamında, 80. Yıl Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide konuşan TRT  Haber İstanbul  Haber Müdürü Yardımcısı Mehmet Akif Ersoy, öğrencilere muhabirlik deneyimlerini anlattı.

Özel sektörün son derece zorlu şartları barındırdığını vurgulayan Ersoy, öğrencilere yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Ersoy, üniversite mezunları için kariyer planlamasının en önemli aşama olduğunu dile getirerek, "Her iş için farklı ve o işe uygun cv hazırlamanız gerekir. Neyi istediğinizi, neden istediğinizi gittiğiniz mülakatlarda iyi anlatmanız lazım. Kendine güvenen bireyler, iş görüşmelerinde ve iş sahasında çok daha başarılı oluyorlar. Kariyerinizi para üzerine değil, başarı için planlayın" dedi.

Görev yaptığı Orta Doğu ülkeleriyle ilgili fikirlerini paylaşan Ersoy, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

-Kur'an kurslarına yoğun ilgi

Çankırı Belediyesi tarafından çocuklara yönelik açılan Kur'an kursları, yoğun ilgi görüyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 430 çocuğun katıldığı kursların, ağustos ayının son haftasına kadar devam edeceğini belirtti.

Çocukların kurslarda Hz. Muhammed'in hayatını yakından tanıma fırsatı bulduğunu vurgulayan Dinç, "Yaz aylarında hanım lokallerimizde başlattığımız kurslarımıza, çocuklarımız tarafından yoğun talep var. Çocuklarımızın bu kadar hevesli ve gayretli olmaları, bizleri son derece memnun ediyor. Geçen yıl 338 çocuğumuzun katıldığı kurslarımıza, bu yıl 400'den fazla katılım oldu. Her geçen yıl kurslarımıza katılım artarak devam ediyor" diye konuştu. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çankırı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement