Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı Forsu Söküldü - Son Dakika
Güncel

Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı Forsu Söküldü

Cumhurbaşkanlığı makamının Beştepe'ye taşınmasının ardından Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı forsu da söküldü. Forsun 17 deliği duvarda iz bıraktı.

29.01.2015 11:50  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Köşkü'nün giriş kısmında bulunan "Cumhurbaşkanlığı Forsu" kaldırıldı. Forsu takmak için açılan 17 deliğin duvarda izi kaldı. 1925 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan Çankaya Köşkü'nde bir dönem artık tamamen sona erdi.

HİZMET BİRİMLERİ TAMAMEN TAŞINDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı hizmet binası olarak Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kullanılmaya başlanmasının ardından hizmet birimlerinin Saray'a taşınması tamamlandı.

17 DELİĞİN İZİ KALDI

Hizmet birimlerinin de taşınmasıyla Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu girişinin duvarında bulunan Cumhurbaşkanlığı Forsu yerinden söküldü, Forsu takmak için açılan 17 deliğin duvarda izi kaldı. Köşk'ün değişik yerlerinde bulunan forsların da kaldırılmasına başlandı.

ARTIK BAŞBAKAN KULLANACAK

Köşk artık Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakanlık Konutu olarak kullanılacak. Danışmanları ile birlikte Çankaya Köşkü'nde çalışacak olan Başbakan, yabancı konukları da burada ağırlayacak.

Ancak Köşk'ün kullanım hakkının halen Cumhurbaşkanlığında olduğu, Başbakanlığa devrinin henüz yapılmadığı, devir işlemlerinin yakın zamanda gerçekleştirileceği öğrenildi.

Çankaya Köşkü\'nden Cumhurbaşkanlığı Forsu Söküldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı Forsu Söküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • 2023: Çok iyi olmuş reis çok yaşa anıtkabiride kaldır bıktık bu atadan 49 75 Yanıtla
  • ZaLaL: Helal uzun adam uzun yasa aman lay lay lom partileri bizi bitirir sonra 18 46 Yanıtla
  • yozgatlı: ak itler sarmış ortalığı yine ak-itler niçin aynı erkekliği yolsuzluk yapanlara ayakkabı kutularına makara murara diyenlere niçin 700 bin liralık saatleri takanlara söyleyemiyorsunuz çünkü it her zaman ittir doğruyu değilde kemiği görünce onun peşine gider ak-itler de öyle gell kuçu kuçu meeeeeee 24 22 Yanıtla
  • KOYUN SÜRÜSÜ: HABERE YORUM YAZAN, RTE SAVUNUP İKTİDARA LAF SÖYLETMEYEN VE SÖYLEYENLERİ AÇIK BİR DİLLE TEHDİT EDENLERE SESLENİYORUM. BURADA ZAFER ÇAĞLAYANIN SERVETİ İLE İLGİLİ HABER ÇIKINCA BU ERKEKLİĞİNİZ NEREDEYDİ. ? ZORUNUZA GİDEN HABERLER OLUNCA HEPİNİZ KEDİ GİBİ SAKLANIYORSUNUZ. 32 12 Yanıtla
  • Türk: Türk bayrağı da kurtuluş savaşında istanbulda indirilmişti. Biz o forsuda dikmeyi de dikeceğimiz yeri de biliriz. 24 9 Yanıtla
  • BU LAFIM SANA RTE: YIL 2015 OLMUŞ BEN HALA KAÇAK ELEKTRİK KULLANAN KİŞİNİN PARASINI ÖDÜYORSAM VE BENİM İTİRAZ HAKKIM YASA İLE ELİMDEN ALINIYORSA O DEVLET BENİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR. . 19 7 Yanıtla
  • adil: küfür yatağı komple kaldırılmalı. . . . . . . . . . . . . . 13 10 Yanıtla
  • LUALUA: YAHU DELİKLERİ NEZAMAN SAYDINIZ BE 15 2 Yanıtla
  • ORTEGA: ONYEDİ DELİK Mİ VARMIŞ. VAYBE 5 1 Yanıtla
  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement