Çankaya Köşkü'nü Restore Eden Firma da İflas Erteleme İstedi - Son Dakika
Ekonomi

Çankaya Köşkü'nü Restore Eden Firma da İflas Erteleme İstedi

Farklı sektörlerde iflas erteleme isteyen firmalarda son zamanlarda artış var. Çankaya Köşkü'nü restore eden inşaat firması da iflas erteleme isteyenler arasına katıldı.

24.11.2015 12:06  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bebek ve çocuk ürünleri üretiminde sektörünün önde gelen firmalarından Aziz Bebe Tekstil Giyim ve Tic. A.Ş. iflas erteleme istedi. Mahkeme şirkete kayyum ataması yaptı. Denetçi kayyum olarak atanan isimlerin Hayri Hakan Kıvanç ve Doç. Dr. Türkay Özdemir olduğu anlaşıldı.

ÇOCUK VE BEBEK GİYİMİNİN ÖNCÜSÜ

Şirketin yaşadığı mali sıkıntının kaynağında, geçtiğimiz yıl Ukrayna ve Rusya'da yaşanan siyasi ve ekonomik karışıklıkların neden olduğu kaydedildi.

Aziz Bebe'nin dava dosyası Bakırköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. 1984 yılından beri üretim yapan ve bir aile şirketi konumundaki Aziz Bebe'nin Türkiye genelinde 32 mağazası bulunuyor. Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerde 36 franchise mağazası bulunan Aziz Bebe'nin ürünleri 45 ülkede tüketici ile buluşuyor.

Mahkemenin şirket hakkında verdiği tedbir kararı ile birlikte faaliyetlerini daha rahat sürdürmesi bekleniyor. Şirket en son Kırklareli'ne önemli bir yatırım yapmıştı.

5 BİNİ AŞKIN KONUT YAPTI

Ankaralı Turyapı İnşaat Taahhüt Ticaret San. A.Ş. ve Göldağ İnşaat Sanayi şirketi iflas erteleme istedi. Ankara 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran iki şirket için tedbir kararı verildi. Şirkete üç kişilik de kayyum ataması yapıldı. Şirketin ilk dava duruşması 23 Şubat 2016 günü yapılacak.
İnşaat sektöründeki varlığı 1970'li yıllara dayanan Turyapı 5 bine yakın konut ve çok sayıda AVM, hastane, iş hanı inşa etti. Şirketin devam etmekte olan çok sayıda konut ve altyapı projesi de bulunuyor.

ŞEKERLEME ÜRETİMİ YAPIYOR

Şekerleme üretimi yapan Gumi Gıda San. ve Tic. A.Ş. de iflas erteleme isteyen şirketler arasında yer aldı. Şirket için dava başvurusu İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapıldı. Şirketin ilk dava duruşması 3 Şubat 2016 günü yapılacak.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NÜ RESTORE ETTİ

Müteahhitlik sektörünün köklü firmalarından Tuncay İnşaat Sanayi ve Turizm İşletmeleri A.Ş. iflas erteleme istedi. Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran şirket, tedbir kararı alması ile birlikte, haciz baskısından kurtulmayı umuyor. Bugüne kadar tamamladığı projelerin değeri 350 milyon doları geçen şirket bir dizi önemli projeyi üstlendi. Çankaya Köşkü'nün restorasyon işini üstlenen şirket, köşkü restore etti. Şirket, anılan projenin ihalesini 1991'de emanet usulü üstlenmişti. Şirket birçok resmi kurum binasının yanı sıra bir dizi okul, hastane işini de üstlenmişti.

DÖRT ŞİRKETİ İÇİN BAŞVURDU

Eyüboğlu Gruba bağlı 4 şirket için iflas erteleme talep edildi. Eyüboğlu Endüstri Ürün. Paz. ve Tic. Ltd. Şti, EYB Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eyüboğlu Giyim ve Mağazacılık Ticaret Limited Şirketi, EYB Lojistik ve Oto Kiralama Hizmetleri A.Ş. iflas erteleme istenen şirketler oldu. Söz konusu dava İstanbul Anadolu 2. Asliye Tic. Mahkemesi'nde görülüyor. Grup bünyesinde EYB Trend isimli mağazalar da bulunuyor.

HAZIR BETONUN İLKLERİNDEN

Ömer Lütfü Okutan'ın kurduğu Ömer Okutan Beton San. ve Ticaret A.Ş. ile Okutan Yapı İnşaat Malzemeleri ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. için iflas erteleme istendi.

Hazır beton sektöründe İstanbul'un ilkleri arasında yer alan Ömer Okutan Beton, sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Dava dosyası Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen şirketin ilk duruşması 24 Aralık günü yapılacak.

TEKSTİL DEVİ İÇİN İFLAS KARARI

Gaziantep'de üretim yapan Akteks Akrilik İplik San. ve Tic. A.Ş. için ise iflas kararı verildi. 1 6 Ekim günü iflasına karar verilen şirketin dosyası tasfiye işlemleri için İcra İflas Müdürlüğü'ne gönderildi. Merkezi İstanbul Üsküdar'da bulunan Ekşioğulları İnşaat Endüstri Tic. A.Ş. de iflasına karar verilen bir diğer şirket oldu.

Çankaya Köşkü\'nü Restore Eden Firma da İflas Erteleme İstedi

Son Dakika Ekonomi Çankaya Köşkü'nü Restore Eden Firma da İflas Erteleme İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • 1000 göllü musa: Şekerleme üretimi yapan firmaya sen kalk inşaat işini ver....ALLAH şiddetli belanızı versin amin.... 11 2 Yanıtla
  • sali: Türkiye batiyor ama akplilere göre Türkiye uçuyor asıl uçan akplilerin kafasi 10 0 Yanıtla
  • ,,,: şirkeltelerin iflas etmemesi için,iflas erteleme yapılmalı..iflas eden şikretten kimseye fayda yok..ŞİRKETLERİ AYAKTA TUTMAK İÇİN,İFLAS ERTELEME YAPILMALI..HATTA MECLİS BU KONUDA YASA ÇIKARMALI VE İFLAS ERTELEMEYİ KOLAYLAŞTIRMALI..YOKSA,TÜRKİYEDE ŞİRKETLER İFLAS EDİNCE İŞÇİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALIYOR,BORÇLARIN ÖDEYEMEİYRO.. 2 0 Yanıtla
  • turi: hayir ben vurdum 0 1 Yanıtla
  • Tükenmez Kalem: Tüfek icat oldu mertlik bozuldu. İflas erteleme nedir yahu? 0 0 Yanıtla
  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak
    15:57 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.

  • Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi
    15:53 Manavgat'ta turist akını Perşembe Pazarı esnafını sevindirdi

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü. Sezon başlamadan yaşanan turist hareketliliği sezonun iyi geçeceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

  • İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı
    15:53 İskilip Ziraat Odası Başkanı Üreticileri Hastalıklara Karşı Uyardı

    İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, ilçedeki üreticileri çeşitli hastalıklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. Efe, kök boğaz hastalıkları, pas ve septoria hastalıkları ile böcek, yaprak biti zararı ve fare tespit edildiğini belirtti. Verim kaybı ve arazi bozulması riskine dikkat çeken Efe, çiftçilere arazilerini kontrol etmeleri ve hızla uygulama yapmaları çağrısında bulundu.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi
    15:39 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Denetimlerde resmi evraklar, oturma düzeni ve kart okuma cihazları kontrol edildi. Uygunsuz araçlara cezai işlem uygulandı ve denetimler devam edecek.


Advertisement