Canik'ten 28 Şubat Konferansı - Son Dakika
Yerel

Canik'ten 28 Şubat Konferansı

Canik\'ten 28 Şubat Konferansı

Canik Belediyesi "Yeni Türkiye Yolunda 07-28 Şubat Süreci" konulu konferans düzenleyecek.

11.02.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi "Yeni Türkiye Yolunda 07- 28 Şubat Süreci" konulu konferans düzenleyecek.

Canik Belediyesi, Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi'ni sürdürüyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un konuşmacı olarak katıldığı başkanlık sistemi ile yeni Anayasa konulu konferansların ardından, şimdi de 25 Şubat Pazar günü saat 18.00'de Canik Kültür Merkezi'nde "Yeni Türkiye Yolunda 07-28 Şubat Süreci" konulu konferansta önemli gazeteci ve yazarlar bir araya geliyor.

"YENİ ANAYASA MİLLETİ DEĞİL, DEVLETİ DÜZENLEYECEK"

Artık mevcut sistemin miladını doldurduğunu ve Türkiye'nin üzerindeki anayasa gömleği ile parlamenter sistem gömleğinin dar geldiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mevcut Anayasa ve sistemle Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle başarabileceklerinin maksimumunu başarmıştır. Bugün başkanlık sistemi olsaydı yaşadığımız operasyon ve darbeler olmazdı. Hükümeti düşürmek için kimse böyle 28 Şubat, 17 ve 25 Aralık gibi operasyonlar yapamazdı. Yani diğer bir ifadeyle yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile millet özne, devlet nesne olacaktır. Bu, bugüne kadar millet nesne, devlet özne şeklinde oldu. Başkanlık sistemi, yeni Anayasa'nın tamamlayıcısı olacaktır. Artık Anayasa'yı millet ve millet adına seçilenler yapacak. Bu Anayasa milleti değil, devleti düzenleyecek" dedi.

"MİLLİ BİR ANAYASA VE SİSTEME İHTİYAÇ VAR"

Teknik olarak bakıldığında Türkiye'de parlamenter sistemin kalmadığını dile getiren Genç, "Bugüne kadar hep resmi alan, sivil ve doğal alanı etkisi altına almıştır. Ancak yeni Anayasa ile birlikte doğal alan, resmi alanı ve sivil alanı etkisi altına alacak. Ülkenin ve dünyanın hızlı gelişmesi sonucunda yeni Türkiye'ye yakışacak milli bir anayasa ve milli bir sisteme ihtiyaç var. Türkiye'nin, yeni bin yılda hak ettiği yere gelebilmesi için bu iki dönüşümü gerçekleştirmesi gerekmektedir. Yeni Anayasa sadece ortaya çıkacak bir metin olarak görülmemeli, bir anlayış bir zihniyet olarak görülmeli" diye konuştu.

"MİLLETİMİZE GERÇEKLERİ ANLATMALIYIZ"

Canik Belediyesi olarak ülkenin ve milletin geleceğinde de kendilerini sorumlu gördüklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "1960, 1971, 1980 darbeleri ile 28 Şubat post modern darbesi, 2004-2006 darbe planları, darbe girişimleri ve 14 Mart 2008 AK Parti'ye kapatma davası... Hepsi sivil iradeye karşı farklı düzey ve şekillerde yapılmış darbelerdir. Bu gerçekleri milletimiz bilmek zorundadır. Canik Belediyesi olarak bu zihniyetin ülkeye verdikleri ve hala da vermek istedikleri zararı toplumla paylaşıyoruz. Oldukça verimli bir konferansa daha imza atacağımızı düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımızı 25 Şubat'ta CKM'de düzenleyeceğimiz 'Yeni Türkiye Yolunda 07-28 Şubat Süreci' konulu konferansımıza bekliyorum" şeklinde konuştu.

KATILIMCILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yeni Anayasa ve başkanlık sistemi sürecinde katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar serisinin üçüncüsünde Siyasetçi-Yazar Savcı Sayan, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Hasan Öztürk, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler, Yeni Şafak Gazetesi'nden Gazeteci-Yazar Y. Ziya Cömert ile Star Gazetesi'nden Gazeteci-Yazar Ahmet Kekeç 07-28 Şubat Süreci'ni Samsunlulara anlatacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'ten 28 Şubat Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement