Çanakkale Zaferi, İzmir'in İlçelerinde de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi, İzmir'in İlçelerinde de Kutlandı

Çanakkale Zaferi, İzmir\'in İlçelerinde de Kutlandı

Buca'daki kutlamalarda Yazar-Şair Suna Akın’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne özel olarak hazırladığı gösteri Buca’da büyük bir ilgiyle izlendi.

18.03.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca'daki kutlamalarda Yazar-Şair Suna Akın'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi'ne özel olarak hazırladığı gösteri Buca'da büyük bir ilgiyle izlendi.

Buca Belediyesi Olimpik yüzme Havuzu binasındaki Konferans Salonu'nda gerçekleşen gösteriye, gaziler ve yakınları da katıldı. 2 saate yakın süren gösteride Çanakkale Savaşı'nın bilinmeyen yönlerini izleyicileriyle buluşturan Akın büyük alkış aldı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, gösteri sonrasında Akın'a çiçek verip teşekkür ederken, Mustafa Kemal Atatürk'ün önemli özelliklerinin topluma aktarılmadığına işaret etti, "Herkes diyor ki; Atatürk gençliğinde karga kovalıyormuş. Ama kardeşim hiç kimse demiyor ki bu adam 5 bin tane kitap okumuş. Gerçekleri de bilenlerden dinlemek çok önemli. Sizleri ilçemde görmek ve halkımla bütünleştirmek benim içinde bir gururdur. Çok teşekkür ederim" dedi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü kapsamında Bornova'da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler, 9 Eylül Şehitliği'ndeki çelenk sunumu ile başladı. Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve 57. Topçu Tugayı Garnizon Komutan Vekili Albay Errahman Yılmaz, 9 Eylül Şehitliği'ne çelenk koydu. Ardından Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Hayrettin Duran Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlıdığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma Programı yapıldı. Programda duygulu anlar yaşandı

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Savaşı'nın Türkiye için önemine dikkat çekerek, "Çanakkale cephelerini dolduran askerlerimizin aziz hatıraları her zaman yolumuzu aydınlatacaktır" dedi. Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan da 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek, "Çanakkale'de gösterilen kahramanlığın tüm ulusumuz tarafından hiç unutulmaması gerekiyor" diye konuştu.

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Güzelbahçe'deki Şehitlik Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan Alıcı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Şehitler Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayla sona erdi. Törenlere daha sonra İMKB Meslek Lisesi'nde devam edildi.

Çiğli'de belediye önündeki kutlamalara ise başta Kaymakam Mustafa Arı olmlak üzere, Belediye Başkanı Metin Solak, askeri erkan ile siyasi parti ilçe başkan ve belediye başkan adayları katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi, İzmir'in İlçelerinde de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement