Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Anmasına Muhalefet Çağrılmadı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Anmasına Muhalefet Çağrılmadı

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü anma törenlerine, tüm dünya liderleri davet edilirken Türkiye'deki muhalefet partilerinin davet edilmediği ortaya çıktı.

24.04.2015 17:39  Güncelleme: 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümünü anma törenilerine, tüm dünya liderleri davet edildi. Ancak onlarca yabancı devlet başkanı ve başbakanın hazır bulunduğu törenlere, Türkiye'deki muhalefet partilerinin davet edilmedikleri ortaya çıktı.

"PROTESTO EDİYORUM"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ana muhalefete davet gelmemesine "protesto ediyorum" diyerek tepki gösterdi. Tekin, şöyle konuştu; "AKP dirilerimize yaptığı zulümden sonra ölümlerimize de zulüm yapıyor. O törende, kupon arsacılar bile var, Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefeti, Atatürk'ün partisinin temsilcileri davetli değil. Şiddetle protesto ediyorum."

MHP'Lİ HALAÇOĞLU: KENDİLERİ ÇALIP, KENDİLERİ OYNUYORLAR

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Çanakkale'nin 100. yıldönümü anma törenleri için MHP'ye de davet gelmediğini açıkladı. "Ne bana, ne de diğer grup başkanvekili arkadaşa herhangi bir davetiye gelmedi" diyen Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Oyun oynuyorlar orada. Bir reklam yapıyorlar, reklamın içerisine Cumhurbaşkanı'nı koyuyorlar. Böylece, bu reklamla ancak birilerinin reklamını yapar biçimde tanıtıma gidiyorlar. Zaten o reklamı gördükten sonra, bunların muhalefeti de bu törenlere davet etmeleri mümkün değildi.

"ORADA ANZAKLARIN ÇANAKKALE'YE ÇIKIŞINI MI KUTLUYORLAR?"

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü anmaları için Anzaklar'ın Çanakkale'ye çıktıkları 24 Nisan tarihinin seçilmesini de eleştiren Halaçoğlu, "Orada neyi kutluyorlar? Anzaklar'ın Çanakkale'ye çıkışını mı? Eğer bir anma yapılacaksa, düşmanın defedildiği gün yapılmalıydı. Anzaklar'ın Çanakkale'ye çıktığı gün değil. Neyi kutluyorlar orada? İyi ki çıktınız, iyi ki savaştık kutlaması mı yapıyorlar?" dedi.

"EĞER SİYASETEN 24 NİSAN'A DENK GETİRMEK İSTEMİŞLERSE..."

Halaçoğlu, Çanakkale Savaşı anmalarının 24 Nisan'da yapılmasının, "siyaseten 1915 Ermeni olaylarına denk getirme" amacı taşıyabileceğine de dikkat çekerek, şöyle dedi; "Ermeni Patrikhanesi'ndeki ayine bugün hükümet de katılmış. O ayine katılıyorlar ama, Ermeni çetelerin katlettiği 518 bin Müslüman için hiçbirşey yapmıyorlar. Üstelik 24 Nisan, tehcirin, ki onun da adı sevk ve iskandır, tehcir değildir, yıldönümü bile değil. 1915'te, Çanakkale'de ölüm kalım mücadelesi verilirken, 17 Nisan'da Ermeniler Van'da isyan çıkardılar. İlk etapta 6 bin kişi öldürüldü.

17 Nisan'da bundan vazgeçilmesi teklifi, Ermeni ileri gelenlerine Osmanlı hükümeti tarafından teklif edilmesine rağmen, kabul görmedi. Bunun üzerine 24 Nisan'da Ramgavar, Hınçak ve Taşnak örgütü mensubu 235 kişinin tutuklanmasına karar verildi. ancak 180 kişi tutuklandı, diğerleri kaçmıştır. Bunlar da öldürülmediler. Ankara Ayaş ve Çankırı cezaevlerine gönderildiler. Bu durumda, 24 Nisan'da hangi ayini yapıyorlar ve hükümet de buna katılıyor. Öyle görünüyor ki, AKP hükümeti bir fırsat bulsa, toplumsal tepkiden korkmasa, herhalde soykırımı da kabul edecek".

HDP'YE DE DAVET YOK

HDP Genel Merkezi de Çanakkale anmalarına katılmak için kendilerine herhangi bir davet gelmediğini açıkladı.

ORGANİZASYONU ÜÇ BAKANLIK YAPTI

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü törenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile, üç bakanlık tarafından organize edildi.
Çanakkale'nin 100. yıldönümü anması için açılan resmi site, www.canakkale2015.gov.tr de , organizasyon konusundaki bilgi şöyle veriliyor; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile gerçekleştirilecek törenlere, bugüne kadar savaşa asker gönderen ülkelerin devlet ve hükümet başkanları davet edilecek. Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı talimat üzerine çalışmalara başladı"

DÜNYA LİDERLERİ ÇANAKKALE'DE

Çanakkale'deki etkinlikler öncesi kesinleşen katılım listesinde, 21 devlet başkanı, beş başbakan, iki parlamento başkanı, üç de cumhurbaşkanı yardımcısı bulunuyordu.Yetmişi aşkın ülkenin temsil edildiği törenlere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, İngiltere, İrlanda, Karadağ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan'ın ise devlet başkanı düzeyinde katılacağı açıklanmıştı.

Törenlere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, İngiltere, İrlanda, Karadağ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan'ın ise devlet başkanı düzeyinde katılacağı açıklanmıştı.

Afganistan, Gambiya ve Zambiya'dan katılımın cumhurbaşkanı yardımcısı düzeyinde olacağı; Avusturalya, Yeni Zelanda, Moldova, Romanya başbakan düzeyinde temsil edileceği duyurulmuştu. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca ise başbakan düzeyinde katılacak konuklar arasında bulunuyordu. Bahreyn, Fransa, Gabon, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Litvanya, Lübnan, Kanada, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Singapur, Tacikistan, Tunus ve Vietnam'ın bakan düzeyinde temsil edileceği açıklanmıştı.

Rusya ve Cezayir ise törenlere Meclis Başkanı düzeyinde katıldı.

Kaynak: Hürriyet/ Zeynep Gürcanlı

Çanakkale Savaşları\'nın 100. Yıl Anmasına Muhalefet Çağrılmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Anmasına Muhalefet Çağrılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • Üçok: Gururla ve saygıyla andığımız o kahramanları saygı ve minnetle bir kez daha analım ve lütfen siyasete alet etmiyelim.O kadar büyük ve saygıdeğer bir savaş ki kirlenmiş siyasetle kirlenmeyi haketmiyor.hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum.... 50 2 Yanıtla
  • APAÇIK MEYDANDA: Muhalefet Partilerini niye çağıracaksın ki kardeşim. Adı Zafer olan başarıya niye onları karıştıralım. Onlar olsa olsa Paralel davalara karıştırılır. Onların dedeleri Çanakkaede düşmana mermi bile sıkmamışlardır. Kendimiz çalar kendimiz oynarız. Filmin Kahramanı kahramanları belli. Seyit onbaşı soyundan gelenlerin torunları onlar. Diğerleri muhalefet edenler mi içimizdeki anzaklar muamelesi gören bu vatanın evlatları. Yeri geldi Paralel oldular. Yeri geldi Ergenekoncu oldular. Beşar Esedci oldular. Allah bilir daha neler olacaklar. Ama bir tek VATANDAŞINI BİR ADIM İLERİ GÖTÜRMEYE ÇALIŞANLAR OLARAK GÖRÜLMEYECEK, KIYMET VERİLENLER OLMAYACAKLARI APAÇIK. 28 24 Yanıtla
  • gokhan: Chp sen berkin elvann anma torenine git senin zihindaslarin onlar senin canakkalede isin olamaz iyikide davet etmemisler RTE baskanimiza saygilar 19 24 Yanıtla
  • ressam imam: adam devletin imkanlarıyla kendi propagandasını yapıyor ya. 19 20 Yanıtla
  • M.AKİF: Bunlar teroristleri vatan hainlerini anmaya gider.savcı sehit edildi cenazesine geldilermi şehitlerin törenine gitmez bunlar çağırsanızda 17 19 Yanıtla
  • adanali gökhan: türkiye bu akepe ye ve padisah tayyib e mi ait 32 3 Yanıtla
  • t.akduman: mualefeti taksime hükümetmi cagırmışdı bölücülük olunca koşarak giden malefet ülke icin hayırlı olan hangi törene gitmiş 14 20 Yanıtla
  • BLUETOOTH : Yapayalnız öleceksin rte. Ne mutlu bir gün olacak. Ben muhalafet yerinde olsan zaten gitmezdim. Dünya liderleri geldi dedikleri zaten 5 parmağı Geçmez gerisi fakir fukara Afrika ülkesi. 31 2 Yanıtla
  • tc vatandaşı: desene bütün TC düşmanları oraya gelmiş, mangal yapmışlar 21 10 Yanıtla
  • MERDO: MUHALEFET PARTİLERİ GİBİ OLSALAR DAVET OLUNURLAR. DÜŞMAN DAN DAHA BETER BU MUHALEFET. İŞLERİ TÜRKİYENİN ALEYHİNE ÇALIŞMAK. ONLAR ESADIN YANINA GİTSİNLER. 13 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement