Çanakkale 2015 Ajansı" Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 2015 Ajansı" Kuruldu

Çanakkale 2015 Ajansı" Kuruldu

AK Parti İl Başkanı Kutlu: "Şehitlerimizin emanetini gelecek nesillere taşımak ve kutlu destanı tüm dünyaya tanıtmak adına 2015 Ajansını çok önemli görüyoruz"

22.04.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anma programı ve kutlama etkinlikleri kapsamında Bakanlar Kurulu kararıyla "Çanakkale 2015 Ajansı" kurulduğunu açıkladı.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla gelecek sene bazı etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Türk milletinin, kahramanlık destanını Çanakkale'de yazdığını ve Türkiye'nin yeniden var oluşunun Çanakkale'de başladığını belirten Kutlu, 100'üncü seneye bir yıldan daha az bir zaman kaldığını hatırlattı.

Bu önemli tarih için herkese çok önemli görevler düştüğünü vurgulayan Kutlu, şöyle devam etti:

"Özellikle Milletvekilimiz İsmail Kaşdemir, göstermiş olduğu üstün gayret ve özellikle Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik olmak üzere diğer bakanlarımız, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Sayın İbrahim Kalın ile yaptığı bire bir görüşmeler sonucunda sürecin hızlanmasını sağlamış ve Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı için kurulacak 2015 Ajansı, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından geçmiştir. Hükümetimizin de büyük önem verdiği önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan 2015 Ajansının, 100'üncü yılın önemine uygun projeleri planlayacağı ve uygulayacağı bilinmektedir. Kendisine ait bütçesi ile planlamalar ve uygulamalar yapacak olan ajans, kısa sürede faaliyetine başlayacaktır. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kutlu, Çanakkale'nin, sadece Türkiye'nin bugünkü 81 vilayeti değil aynı zamanda Balkanlar'dan Kafkasya'ya Ortadoğu'dan 141 askerlik şubesine kadar gelen şehit ve kahraman gazilerin izlerini taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin emanetini gelecek nesillere taşımak ve kutlu destanı tüm dünyaya tanıtmak adına 2015 Ajansını çok önemli görüyoruz. 2015 Ajansının, bu tarihi görevi layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile bir kez daha 2015 Ajansının kurulmasında başta Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlar Kurulumuza, ilgili bürokratlarımıza ve büyük bir özveri ile sürekli konuyu gündemde tutan Çanakkale milletvekillerimiz Sayın Mehmet Daniş ve Sayın İsmail Kaşdemir'e ve değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 2015 Ajansının, Çanakkale ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale 2015 Ajansı' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement