Çanak Antensiz, İnternetsiz" Uydu Cihazı Ürettiler - Son Dakika
Ekonomi

Çanak Antensiz, İnternetsiz" Uydu Cihazı Ürettiler

Bursa'nın İznik ilçesinde üretilen cihazla, televizyon izlemek için gerekli olan çanak ve kablo sistemleri ortadan kalkıyor.

07.07.2015 12:40  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerli mucitler televizyon izleyenlerinen büyük derdi olan çanak anten işine kökünden çözüm buldu. Bursa'nın İznik ilçesinde üretilen cihazla, televizyon izlemek için gerekli olan çanak ve kablo sistemleri ortadan kalkıyor.

1 YIL UĞRAŞTILAR

Yaklaşık bir yıllık çabalar sonucu üretilen uydu cihazı ile mevcut sistemlere yer alan çanak ve LNB'den (Low Noise block downconverter) kurtulmuş olunuyor. Cihaz, elektrik gücü olan (Akü, jeneratör vb.) her ortamda çalışma özelliğine sahip.

AŞAMA AŞAMA BAŞARDILAR

Cihazın üreticilerinden Mehmet Mert, on yıldır elektrik elektronik işleriyle uğraştığını, yaklaşık 9 yıl başka şirketlerde çalıştıktan sonra kendi iş yerini açtığını söyledi.

Bu tür cihazlarla ilgili sürekli denemeler yaptığını aktaran Mert, "Önce kablosuz bir uydu olarak çanak ile LNB arasındaki kabloyu kaldırdık. Sonrasında daha da uğraşarak cihazı bu durumlara getirdik. Yaptığımız bu buluşla artık çanak anten ve LNB ortadan kalkarak direk olarak yayın alabileceğiniz bir cihaz oluşturduk." ifadelerini kullandı.

KAMPTA PİKNİKTE BÜYÜK KOLAYLIK

Cihazın kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler veren Mert, şöyle konuştu: "İnsanlar kampa gittiler ve çadır kurdular. Daha sonrasında jeneratör sistemiyle elektriklerini alıp, oradan yayın alabilecekler. Yayın isterlerse Yüksek Çözünürlüklü de olabiliyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Cihazınız çalışma prensibiyle Örnek verecek olursak GPRS mantığına benzer bir çalışma sistemiyle direk uydu üzerinden bağlantı sağlıyor. İçinde çanağın görevini görecek bazı ayarlamalar ve düzenlemeler de yapılıyor. Bu cihazın içerisinde çanak LNB kablosu gibi gereken her şey mevcut. Sadece elektrik prizi ve görüntü için çıkış mevcut. Cihazın üzerinde çanak antren takmaya giriş bulunmuyor.

DUYAN ŞAŞIRIYOR

Çevredekilere konudan bahsettiğimiz zaman şaşırıp kalıyorlar. Böyle bir şey olmaz diyorlar. Ama oluyor. Yaptık ve böyle bir şey oluyormuş gördük.

İNTERNET'TEN BAĞIMSIZ ÇALIŞIYOR

Mert, ürettikleri cihazın internet ile çalışan uydu cihazları ile karıştırıldığını anlattı. Kendi cihazlarının bununla ilgisi olmadığına dikkat çeken Mert, şunları kaydetti: "Cihazımız tamamen bizim geliştirdiğimiz değişik bir yöntemle çalışmaktadır. Buna benzer bir ürün şu ana kadar üretilmedi. Ayrıca çok düşük maliyetlerle üretebileceğimizin araştırmasını da yaptık.

PATENTİNİ ALACAK

Bu ürünün patent anlaşması başvurusunda bulunduk. Yakında patenti çıkacak ve sonrasında üretime geçeceğiz. Üretimden sonra daha farklı modellere çevirmek istiyoruz. Bu ürünü bir televizyonun içine montajlayabiliriz. Ya da kalem pil boyutlarında küçültülüp, daha da kullanılabilir hale getirebiliriz."

Çanak Antensiz, İnternetsiz" Uydu Cihazı Ürettiler
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çanak Antensiz, İnternetsiz' Uydu Cihazı Ürettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • Ahmet: Helal olsun. Devlet bu tür mucitleri desteklemeli. Döviz içerde kaldığı gibi bütün dünyaya pazarlanabilir. İnşallah üstü örtülüp yok edilmez... 32 0 Yanıtla
  • zaza kurd gozerek : Al bu paketini gel ingiltereye devlet ve bazi buyuk kampanyalar dan buyuk yardim alirsin orda erdogan seni dinler yaptigini kopya eder sana git der bilala devr eder anladinmi kardesim bir kurt yoldasin olarak uyariyirum 11 9 Yanıtla
  • kelkitli: kardeşim bence keşke medyanın haberi olmasaydı aselsan muhendislerini unutmayın 13 0 Yanıtla
  • Harputlu: İster begenin ister begenmeyin Burda insan emegi var saygi duyulmali. Kardesimi tebrik ediyorum Allah daha guzel ve buyuk seylerde nasip etsin. 8 1 Yanıtla
  • .........: 1 türk dünyaya bedel demiş ATATĞRK yanılmamış türk olamakla gurur duyuyorum eline saglık abi 5 4 Yanıtla
  • Greenhill: Gerçekten yararlı bir cihaz ise ya öldürülür yada patent vermezler ve ( bunler deli derler akıl hastenesine gönderirler.!?) ellerinden alırlar.devlet arka çıkmazsa ilgili holdingler canını okur bu kişilerin. 6 1 Yanıtla
  • Rahm: Bravo 7 0 Yanıtla
  • Misafir88: Helal olsun böyle insanlarımıza sahip çıkılmalı futbolculara değil!!! 6 0 Yanıtla
  • Sevda mert: Bnce onmli bir bulus degil.firmalar bunu bulamayacak kadar mal degiller.amac anteninden kablosundan para kazanmak artı kapalı alanda ne kadar saglıklı 1 5 Yanıtla
  • müslüman tüirk..: ALLAH sizden razi olsun ev kablodan gecilmiyor kurtarin bizi.. 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Erzurum'da konut satışları düştü
    14:40 Erzurum'da konut satışları düştü

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Erzurum'da Mart ayında 623 konut satışı gerçekleşti. İpotekli satışlarda 26. sırada yer alan Erzurum, diğer satış türleri kategorisinde ise 35. sırada yer aldı. İl, bölgesel konut satış performansı kaydında ise 2. sırada yer aldı.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor
    13:41 Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor

    Giresun'da dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği bölgede, fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 43 çiftçiye salep yumru dağıtımı yapıldı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Mehmet Davut'a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüksek bir verim elde edildi.

  • Mali Müşavirler İş Yükünden Şikayetçi
    13:26 Mali Müşavirler İş Yükünden Şikayetçi

    Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası Başkanı Yakup Örenci, mali müşavirlerin işlerini yapamaz duruma geldiğini belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın dijital sistemlerinin sorunsuz çalışması ve mali tatilin gerçek anlamda uygulanmasını talep etti. Örenci, ayrıca beyan bildiriminin sadeleştirilmesi ve muhasebe işlemlerinin uygulanabilir hale getirilmesini istedi.

  • Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya
    13:16 Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya

    Ardahan'ın Posof ilçesi, 36 milyon lira borcuyla gündemde. Belediye Başkanı Erdem Demirci, borcun karşılığı olmadığını ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini söyledi.


Advertisement