Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanmaları Dünya Basınında - Son Dakika
Güncel

Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanmaları Dünya Basınında

Can Dündar ve Erdem Gül\'ün Tutuklanmaları Dünya Basınında

Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması, dış basında geniş yankı buldu. Deutsche Welle "Hükümeti eleştiren gazeteciler tutuklandı" diye yazdı.

27.11.2015 10:39  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmaları dış basında geniş yer buldu. Özellikle Alman basınının geniş yer ayırdığı haberlerde tutuklamanın AB ile Türkiye'de yapılacak özel mülteci zirvesinin hemen öncesinde gerçekleşmesine dikkat çekildi. Uluslararası ajanslar ve medya kuruluşları, İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararını dünyaya böyle duyurdu:

AFP: Casuslukla suçlanıyorlar

İstanbul'da bir mahkeme, muhalif Cumhuriyet gazetesinden iki gazeteciyi, Türk gizli servisinin Suriye'deki İslamcı muhaliflere silah gönderdiğini öne süren bir haber nedeniyle casuslukla suçluyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül, 'casusluk' ve 'devletin sırlarını ifşa etmek'le suçlanıyor. İki gazeteci, tutuklandı.

Associated Press: İki gazeteci tutuklandı

Türk mahkemesi, terör suçlamaları ve devlet sırlarını açıklamak iddiasıyla görülen davada, iki saygın gazetecinin tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.

Reuters: Teröre destek vermek suçlamasıyla tutuklandılar

İki saygın Türk gazeteci, istihbarat teşkilatının Suriye'ye silah gönderilmesine yardımcı olduğunu ortaya koyduğu öne sürülen görüntüleri yayınladığı için teröre destek vermek suçlamasıyla tutuklandı.

Wall Street Journal: İki gazeteci terör örgütüne destek suçlamalarıyla hapse atıldı

Türk yetkililer salı günü Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara muhabiri Erdem Gül'ü casusluk ve terör örgütüne destek suçlamalarıyla hapse attı. Tutuklamalar, gazetenin Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Basın Özgürlüğü Ödülü'ne değer görülmesinden bir hafta sonra gerçekleşti.

BBC: Ömür boyu hapis cezası alabilirler

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Şefi Erdem Gül suçlu bulunursa, ömür boyu hapis cezası alabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kişisel olarak gazeteye dava açmıştı.

Deutsche Welle: Türkiye, hükümeti eleştiren gazetecileri tutukladı

"Bağımsız gazetecilerin işi Türkiye'de hep zordu. Şimdi bir kez daha hükümeti eleştiren redaktörler yargının dikkati çekti ve tutuklandı. Üstelik bu Avrupa Birliği ile gerçekleşecek özel zirve öncesinde oldu. İki gazeteci hakkında casusluk ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama suçlamaları yöneltiliyordu. İkisi de tutuklandı."

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Türkiye önde gelen iki gazeteciyi tutukladı

"Türkiye'de hükümet karşıtı iki gazeteci, sözde 'casusluk' ve 'terör örgütü üyesi' olma suçlamalarına hesap vermek zorunda. Suçları: Türkiye'nin Suriye'ye silah göndermesi konusunda haber yapmak. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhafazakar hükümete sıkı muhalefeti ile biliniyor."

Zeit Online: Türkiye ünlü gazetecileri tutukladı

"Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve bir mesai arkadaşı cezaevine konuldu. İki gazeteci Türkiye'nin Suriye'deki aşırı gruplara silah gönderdiği iddialarını haberleştirmişlerdi."

Spiegel Online: Casuslukla suçlanan iki Türk gazeteci hakkında tutuklama kararı

"AB ile Türkiye arasında yapılacak özel mülteci zirvesi öncesinde İstanbul'da iki gazeteci casusuluk suçlamasıyla tutuklandı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Şefi Erdem Gül terör örgütü üyeliği ve casusulukla suçlanıyor. Dündar ve Gül, Türkiye'nin Suriye'deki aşırı gruplara silah gönderdiği iddialarını haber yapmıştı."

Tagesschau.de: Casusluk suçlamasıyla Türk gazeteciler tutuklandı

"Onlar Türkiye'nin en önemli gazetecileri arasında bulunuyor. Ancak Ankara onların içinde 'terörist' gördü. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve mesai arkadaşı hakkında tutuklama kararı verildi. Nedeni silah gönderilmesine dair bir haber."

AVRUPA'DAN SERT TEPKİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de, Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına sosyal medyadan tepki gösterdi. Twitter hesabından "Saygın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül bugün Türkiye'de 'teröre destek ve casusluk' gerekçesiyle tutuklandı. Gazetecilik suç değil" yazan Piri, "Türkiye'deki basın özgürlüğü Avrupa Parlamentosu'nun en yüksek önceliğidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Can Dündar ve Erdem Gül'ün Tutuklanmaları Dünya Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • HatuniZimmmmm;) : yazıklar olsun özgür basın yok ediliyor kahrolsun akp 17 7 Yanıtla
  • Seda_42: Avrupa kendi işine bak 6 7 Yanıtla
  • Manşet: Bu ülkenin gidişatı gidişat değil. Uğultular gelmeye başladı. Hallah hepimeze güç kuvvet versin 9 3 Yanıtla
  • ulkem : YUCE ADALET YERINI BULDU. ALLAHUEKBER 8 4 Yanıtla
  • kfy: eee hangi doğru haberi okuyacağız tv kapandı gazeteciler içerde şok ve tan gazetesi mi okuyacagiz 10 1 Yanıtla
  • Necati cumali: Gavur basını kankalarını korumuş doğal olarak 5 5 Yanıtla
  • Mehmet: İşte erdoganin adaleti bu 8 2 Yanıtla
  • Gazikentli: Hiç şaşırmadım.Bu avrupa bizi çok düşünüyor canım... 3 4 Yanıtla
  • gercekci : KIM NE DERSE DESIN VIZ GELIR TIRIST GECER ARTIK ONDAN BUNDAN EMIR ALAN ESKI TURKIYE YOK GOZUNUZU ACIN 2 5 Yanıtla
  • RUSYADOSTUTÜRK: Eğer onlar HAYAT FELSEFESİ,ni( İslam ahlakını,demokrasiyi,insanlığı,barışı,dürüstlüğü,aklını kullanmayı,düşünmeyi,çok kelimeler kullanarak güzel ve kibar konuşabilmeyi,kültürü,)yeterince öğrenebilmiş olsalardı,böyle ÜZÜCÜ ve UTANÇ VERİCİ olaylar olmaz.AMA onlar boş,saçma,insanın NEFSİ MÜDAFAA,sını zayıflatan kolay yolu(diziler,filimler, müzikler,moda,alkol,sigara,para,mal,sanal yaşam,cahaliyet,maçlar,şans oyunları)seçmişler.Uzun ince bir yoldalar.Gidiyorlar gündüz gece. 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement