Çamoluk, Tarihi Kentler Birliği Üyesi Oldu - Son Dakika
Yerel

Çamoluk, Tarihi Kentler Birliği Üyesi Oldu

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, ilçenin Tarihi Kentler Birliği'ne üyeliğinin 3 Ağustos 2015 tarihinde kabul edildiğini belirtti.

13.08.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, ilçenin Tarihi Kentler Birliği'ne üyeliğinin 3 Ağustos 2015 tarihinde kabul edildiğini belirtti.

Akarçeşme, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Belediyesi ve Şebinkarahisar Belediyesinin yanında Çamoluk ilçesinin de birliğe üye olduğunu söyledi.

İlçenin 4 önemli tarihi unsurunun olduğunu belirten Akarçeşme, "1'inci Bektaş Bey Camisi, tarihi cami kök boya ile yapıldı 200 yıllık cami Vakıflar Genel Müdürlüğünce koruma altına alındı. 2'nci Avarak Kalesi,  3'üncü Kayacık Köyü Kilisesi, 4'üncü Kaydere Kalesi" dedi.

Türkiye'de Tarihi Kentler Birliği'ne üye toplam 362 ilçe olduğunu dile getiren Akarçeşme,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Giresun'un ilçeleri içinde ise önce Şebinkarahisar ve şimdi de Çamoluk ilçesi  üye oldu. Bunun da gururunu yaşıyoruz. İlçemiz adına bu 4 tarihi eseri halkla buluşturmak istiyoruz. Halkımızın ilçemize karşı aidiyetlik duygusunu artırmak istiyoruz. Sloganımız 'Çamoluk Kelkit Vadisi'nin parlayan yıldızı olacak' Bu hayali gerçekleştirmek adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çamoluk, Tarihi Kentler Birliği Üyesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement