Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Konya İl Müftüsü Akpınar: "Kültürümüzde camiler külliye ruhuyla yapılırdı.

13.10.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar "Kültürümüzde camiler külliye ruhuyla yapılırdı. Külliye, çağdaş Arapça'da fakülte anlamına gelmektedir. Gerçekten camiler, çocuk yaştan itibaren insanı yetiştiren mektepler, üniversitelerdir" dedi.

Akpınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Konya Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde, bu yıl "Cami ve Gençlik" temasının işleneceğini söyledi.

Camilerin, insanları manevi atmosfer içerisinde aynı hedef etrafında toplayan mekanlar olduğunu belirten Akpınar, bu mekanların ruhun kötülüklerden arındırılması ve birlik beraberlik ortamının sağlanması için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Her yaşta, camilerle irtibat halinde olmak gerektiğini anlatan Akpınar, şunları kaydetti:

"Müminler olarak doğar doğmaz kulaklarımıza okunan ezanlarla dünyaya geldik. Dünyadan giderken de yine yolumuz camiden geçecek. Bunlar bizim irademiz dışında gerçekleşen durumlar. Önemli olan irademizle camiyle irtibatlı olabilmektir. Çağdaş Arapça'da cami; camia ve üniversite demektir. Kültürümüzde camiler külliye ruhuyla yapılırdı. Külliye, çağdaş Arapça'da fakülte anlamına gelmektedir. Gerçekten camiler, çocuk yaştan itibaren insanı yetiştiren mektepler, üniversitelerdir. Bizim kültürümüzde camiler kubbe ile kaplanır. Bu kubbe, gök kubbeyi temsil eder. Nasıl her yaştan, renkten ve cinsiyetten herkes gök kubbenin altında toplanıyorsa, yine aynı şekilde camiler de bu görevi görmelidir. Camilerimizin kapısı tüm insanlığa açık olmalıdır. Camilere gelen insanlarımızın sayısını artırmak boynumuzun borcu olmalıdır. İnsanlarımızın yolunun camilerle kesişmesini sağlamak için hepimize görevler düşmektedir."

Akpınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bu yıl işlenecek "Cami ve Gençlik" temasının çok önemli bir konu olduğuna işaret etti. Allah'ın Müslümanlara mescit ve mabetleri emanet ettiğini belirten Akpınar, başta gençler olmak üzere tüm insanlığın bu emanetlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement