Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Devir Teslim Töreni

64. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu, görevi Ahmet Erdem'den devraldı.

25.11.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

64. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu, görevi Ahmet Erdem'den devraldı.

Bakanlıkta düzenlenen devir teslim törenine, Soylu ve Erdem'in dışında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, bürokratlar ve bakanlık çalışanları katıldı.

Türkiye'nin 13 yılda büyük reform ve dönüşümlere imza attığını, hayal dahi edilemeyen büyük gelişmeleri gerçekleştirdiğini belirten Soylu, sosyal güvenlik sistemi ve çalışma hayatının bu değişim ve dönüşümlerin başarıyla gerçekleştirildiği önemli alanlardan olduğunu söyledi.

Birçok gelişmiş ülkenin bile adım atmakta zorlandığı ve bütçe için büyük bir yük olarak gördüğü sosyal güvenlik alanındaki reformların, Türkiye'de başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Bunu sadece kağıt üzerinde değil, hayatın her alanında gerçekleştiren tüm kadrolara, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sonra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey ve AK Parti hükümetleri kurulduğu andan itibaren bu reform dinamiğini Türkiye'ye yayan bütün kadrolara müteşekkir olduğumuzu bir kez daha buradan ifade etmek istiyoruz. Aynı zamanda çalışma hayatının lideri olan kıymetli bakanlarımıza, AK Parti hükümetinin tüm bakanlarına, Sayın Faruk Çelik Bey'e, 63. Hükümet'te görev alan Ahmet Erdem Bey'e teşekkürlerimizi tekrar sunmak istiyoruz. Sorumluluğumuz ağır. Bu görevler onurla gelinen ama Allah'a duamız odur ki onurla gidilmesi gereken görevlerdir. Allah hepimize onurla gitmeyi nasip etsin. Hem yükümüz hem de sorumluluğumuz ağırdır."

"Çok iyi bir süreç olacağı kanaatini taşıyoruz"

AK Parti'ye oy versin veya vermesin her bireyin sorumluluğunu çok iyi bildiklerini dile getiren Soylu, "Sayın Faruk Çelik, devir teslim yapılan bu salonun çok önemli olaylara şahitlik ettiğini, gecelerin birbirine karıştığını ifade etti. Haklıdır, doğrudur ve güzeldir. Şunu ifade etmek isterim, biz geceleri de gündüzleri de severiz. İnşallah önümüzdeki reform döneminin, hükümetimizin bütün üyeleri ve devletimizin bütün bireyleriyle ve en önemlisi diyalog kurmakta büyük bir kabiliyet ortaya koymamız gereken tüm sendikalarımız ve bütün paydaşlarımızla birlikte çok iyi bir süreç olacağı kanaatini taşıyoruz. Allah yardımcımız olsun, Allah bizi utandırmasın" dedi.

"Çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum"

62. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yapan Faruk Çelik de devir teslim yapılan bu salonun çok önemli bir yer olduğunu belirterek, gecelerin gündüz, gündüzlerin gece olduğu salonda başta sosyal güvenlik reformu olmak üzere birçok önemli reformun konuşularak hayata geçirildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının görev alanının insanların yaşam süresinin yanında ölümden sonra da devam ettiğine dikkati çeken Çelik, "Burası bundan dolayı zor tarafları olan bir bakanlık. Müstakil değilsiniz, ortakları olan bir bakanlık. Sosyal taraflarla sorunları çözmeniz gerekiyor. 7 Haziran'dan sonra böyle bir bakanlığı Ahmet Erdem Bey'e devretmiştik, şimdi de Türkiye'yi karış karış bilen Sayın Süleyman Soylu bu görevi devralıyor. O'nun tecrübesiyle çalışma hayatına çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Başarılar diliyorum ve her zaman yanında olacağımızı da bu vesileyle ifade ediyorum" diye konuştu.

Ahmet Erdem ise 63. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine layık görülmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na şükranlarını sundu. Erdem, Soylu'ya görevinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Erdem, bakanlık görevini Soylu'ya devretti. Soylu, Çelik ve Erdem'e çiçek ve telkari işleme tabak armağan etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement