Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

14.03.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Yönetmelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatıyla Bakanlığa bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde görev yapan memurlardan şube müdürü ve daha alt görevlere görevde yükselme suretiyle atanacaklarla en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin unvan değişikliği mahiyetinde atanacakları kapsıyor.

Görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda genel şartların yanında özel şartlar da aranacak.

Buna göre, şube müdürü kadrosuna atanabilmek için en az 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmanın yanı sıra mühendis, kimyager, fizikçi, istatistikçi, tabip, biyolog, psikolog, çözümleyici, programcı, APK uzmanı, araştırmacı, savunma uzmanı, sivil savunma uzmanı, uzman, muhasebeci, tekniker, koruma ve güvenlik şefi, şef unvanlarında veya en az lisans düzeyinde mesleki veya teknik öğrenimle ihraz edilen unvanlara ilişkin bu fıkrada sayılmayan diğer kadrolarda en az 2 yıl bulunmuş olmak istenecek.

-Görevde yükselme suretiyle atanacaklarda aranacak özel şartlar

Koruma ve güvenlik şefi kadrosuna atanabilmek için en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda belirtilen diğer şartları taşımak gerekecek.

Şef kadrosuna atanabilmek için en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, sayman, anbar memuru, ayniyat memuru, veznedar, santral memuru, teknisyen, odyolog, laborant, sağlık teknisyeni, hemşire, kütüphaneci, mutemet veya şoför unvanlarında en az iki yıl görev yapmış olmak ve dört yıllık yüksekokul mezunlarının en az beş yıl, iki yıllık yüksekokul mezunlarının en az sekiz yıl hizmeti bulunmak şartları aranacak.

Uzman kadrosuna atanabilmek için en az dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmak ve şef veya daha üst düzeyde unvanlı kadrolarda en az bir yıl görev yapmış olmak istenecek.

Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için en az dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olmak, bilgisayar sistemleri yönetimi ile sistem çözümleme veya sistem programlama konularında tecrübeli olduğunu belgelemek, en az iki bilgisayar işletim sisteminin uygulamasını bildiğini belgelemek ve bir yılı programcı unvanında olmak üzere en az üç yıl hizmeti bulunmak gerekecek.

Ayniyat saymanı veya muhasebeci kadrolarına atanabilmek için en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, Bakanlık teşkilatında memur, anbar memuru, santral memuru, ayniyat memuru, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, mutemet veya şoför unvanlarında en az iki yıl çalışmış olmak şartları aranacak.

Bilgisayar işletmeni veya veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına atanabilmek için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, bilgisayar eğitimi aldığına dair sertifikaya sahip olmak veya öğrenim süresi içerisinde bilgisayar dersi aldığını belgelemek yada Bakanlık tarafından verilen bilgisayar eğitimini almış olmak gerekecek.

Memur, anbar memuru, santral memuru, ayniyat memuru, veznedar, mutemet kadrolarına atanabilmek için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az iki yıl hizmeti bulunmuş olmak istenecek.

Şoför kadrosuna atanabilmek için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az üç yıl hizmeti bulunmak ve en az beş yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

-Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak şartlar

Unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalarda gerçekleştirilecek unvan değişikliği sınavında başarılı olma koşulunun yanında mühendis, kimyager, fizikçi, istatistikçi, biyolog, psikolog, odyolog, laborant, kütüphaneci kadrolarına atanabilmek için fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekecek.

Programcı kadrosuna atanabilmek için en az iki yıllık yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmak veya dört yıllık yükseköğretim mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığından onaylı programcı sertifikasına sahip olmak, en az iki programlama dilini bilmek istenecek.

Tekniker kadrosuna atanabilmek için iki yıllık mesleki veya teknik yükseköğretim mezunu olmak şartı aranacak. Hemşire kadrosuna atanabilmek için fakülte, yüksekokul veya sağlık meslek liselerinin hemşirelik bölümü mezunu olmak gerekecek.

Sağlık teknisyeni kadrosuna atanabilmek için fakülte, yüksekokul veya sağlık meslek liselerinin ilgili bölümünden mezun olmak şartı aranacak. Teknisyen kadrosuna atanabilmek için ise lise dengi mesleki veya teknik eğitim öğretim veren okullardan mezun olmak şartları aranacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement