Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Fonları Daire Başkanı Aksoy'un Açıklamaları - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Fonları Daire Başkanı Aksoy'un Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Fonları Daire Başkanı Aksoy\'un Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Fonları Daire Başkanı Murat Aksoy, “Proje kapsamında, Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlarımız için 9 Milyon Euro, diğer dezavantajlı vatandaşlarımız için 21 Milyon Euro ayrılmıştır” dedi.

22.04.2014 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Fonları Daire Başkanı Murat Aksoy, "Proje kapsamında, Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlarımız için 9 Milyon Euro, diğer dezavantajlı vatandaşlarımız için 21 Milyon Euro ayrılmıştır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Fonları Daire Başkanı Murat Aksoy, Van'da gerçekleştirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı Bilgilendirme Günü Konferansı'na katıldı. Konferansta konuşma yapan Aksoy, projenin amacının, dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına katılmasının sağlanması olduğunu vurgulayarak, "Bu teklif çağrısı kapsamında sunulan toplam tutar 30 milyon Euro'dur. Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlarımız için 9 milyon Euro, diğer dezavantajlı vatandaşlarımız için 21 milyon Euro ayrılmıştır" diye konuştu.

Engelli, yoksul veya yoksulluk riski altındaki bireylerin, yerinden olmuşların, eski mahkum veya tutukluların, roman vatandaşların, yoksulluk riski altındaki çocukların, madde bağımlılarının, çalışan çocuklar ve ailelerinin özellikle ele alınması gereken dezavantajlı bireyler olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Aksoy, "Sosyal içerme kavramı ile istihdam arasında sıkı bir bağ vardır. Bizler de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olarak bu vatandaşlarımızın sosyal entegrasyonu ve istihdam ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle, yaşamlarını sürdürmelerine bir nebze katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi başlatmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak son dönemde dezavantajlı vatandaşların istihdamına yönelik yeni yönetmelikler çıkarıp, Roman vatandaşların konut ve istihdam sorunları en üst düzeyde ele aldıklarını söyleyen Aksoy, "Bu projeden maksimum faydayı sağlayabilmek için tüm illerimizdeki işçi ve işveren sendikaları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve yerel yönetimlerle koordinasyon ve işbirliği gereklidir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Fonları Daire Başkanı Aksoy'un Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement