Çalışma Bakanı Çelik: 657 Yama Kaldırmayacak Kadar Yıprandı (2) - Son Dakika
Politika

Çalışma Bakanı Çelik: 657 Yama Kaldırmayacak Kadar Yıprandı (2)

Çalışma Bakanı Çelik: 657 Yama Kaldırmayacak Kadar Yıprandı (2)

Çalışma BAKANI ÇELİK.

26.01.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma BAKANI ÇELİK: 657 YAMA KALDIRMAYACAK KADAR YIPRANDI (2)

DANIŞTAY BAŞKANI: MEMURA GÜVENMEK ZORUNDAYIZ

Devlet Personel Başkanlığı'nın Abant'ta düzenlediği 'Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu' çalıştayın 2'inci oturumuna Devlet Personel Başkanlığı Eski Başkanı Ali Osman Sali başkanlık yaptı. Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel ve YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. Şaban Çalış, 'Kamu istihdamında insan kaynakları planlaması ve kamu personel sisteminin yargısal denetimi' konusunda görüş belirtti.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenleme yapılması gerektiğini söyleyerek, "1965 yılında 657 sayılı kanun girdi. O zamana göre güzel bir düzenleme. 60 yıla yakın bir süre içinde mevzuatı uygulamaya çalıştık. O zamanın koşulları ile şimdi arasında çok fark var. Bu mevzuatta düzenleme yapılması lazım. Hakkı hak edene zamanında vermek lazım. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmamız lazım. Kaliteli adamımız olsun. Memura güvenmek zorundayız. Adam gibi adam yetiştirmek zorundayız. Bu güç bizim gücümüz değil. Hiçbirisi bize ait değil. Biz bunu emanet için kullanıyoruz. Dağdaki çobanın, fakirin emanetini kullanıyoruz. Biz sırtımızdaki bu ceketi çıkarttığımızda özümüze dönmek zorundayız. Kapıdaki vatandaş olacağımızı anımsamamız lazım. Vatandaşa hizmet etmek için buradayız. Aynı sistem içinde yapılansak bile mutlaka fikir ayrıcalıkları olacaktır" dedi.

Usuldeki karışıklıkların giderilmesi gerektiğini ifade eden Karakullukçu, "Disiplin cezaları var. Disiplin denilen hükümlerde doğru dürüst düzenleme yok. Kime ne uygulayacağımızı bilmiyoruz. Usuldeki karışıklığı gidermemiz lazım. Sağlıkta nakil çok önemli. Bunun sistemi olması lazım. Objektif bakabilmemiz lazım. 50 bin dosyanın 30 bini nakille ilgili. Modern toplumda böyle bir şey yok. Çünkü herkes ne olacağını biliyor" diye konuştu.

KURALLARI UYGULAYAN KİŞİLERİN TAVRI ÇOK ÖNEMLİ

Sayıştay Başkanı Recai Akyel ise insanlara pozitif yaklaşmanın kurallar kadar önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kurallar çok önemli. Ama kuralları uygulayan kişilerin tavrı, davranışı çok daha önemli. Pozitif, merhametli olmak, insanlara pozitif bakmak kurallar kadar önemlidir. Toplumsal kültürümüz içinde insana sevginin başta olması gerektiğini biliyoruz. Esasın yanında usulde çok önemli. İlk adımların doğru atılması lazım. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinde konuşup reforma gitmek her zaman mümkün olmuyor."

MY,KY(MÇ/AAA) - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çalışma Bakanı Çelik: 657 Yama Kaldırmayacak Kadar Yıprandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.


Advertisement