Çalışan Annelere Bakıcı Desteği" Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Çalışan Annelere Bakıcı Desteği" Uygulaması

Bursa, İzmir ve Antalya'da çalışan annelere yönelik "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nde yeni başvuru süreci başladı.

23.11.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, İzmir ve Antalya'da çalışan annelere yönelik "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nde yeni başvuru süreci başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve SGK tarafından yürütülen proje kapsamında, 6 Temmuz'da başlatılan kayıt sürecinde proje hedefi olan 5 bin anne sayısına ulaşılamadı.

Bunun üzerine, AB Türkiye Delegasyonu ve sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile yürütülen görüşmeler sonucu kayıt sayısını artırmaya yönelik bir eylem planının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Gerekli koşullara sahip anneler, "www.sgk.gov.tr" web adresindeki "Evde Çocuk Bakımı Projesi Ön Başvuru" linki aracılığıyla uygulamaya başvurabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışan Annelere Bakıcı Desteği' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement