En Fazla Çocuğu Olan Başkan "Ahmet Türk" - Son Dakika
Güncel

En Fazla Çocuğu Olan Başkan "Ahmet Türk"

Türkiye'nin tek bağımsız büyükşehir belediye başkanı olan Ahmet Türk, aynı zamanda 8 çocukla da yurdun en fazla çocuk sahibi olan başkanı oldu.

02.04.2014 11:56  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi olmayan sonuçlara göre 30'u büyükşehir 81 kentin belediye başkanı belli oldu. Seçilen büyükşehir belediye başkanlarının cinsiyetlerinden yaşlarına, çocuk sayılarından görev sürelerine kadar ilginç tablo ortaya çıktı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ 'EN'LERİ

Büyükşehir belediye başkanlarından kimisi Türkiye'nin "en genç", kimisi de "en yaşlı" başkan unvanıyla "en"ler arasında yer aldı.

İşte 'en'ler listesi:

Türkiye'nin en genci 37 yaşındaki Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, en yaşlısı da 78  yaşındaki  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Kaya'yı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz takip etti. Büyükerşen'i ise  Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş izledi. 

Büyükşehir belediye başkanları genellikle 50-60 yaş arasında yer alması dikkat çekti. 

EN FAZLA ÇOCUĞU OLAN BAŞKAN

Türkiye'nin tek bağımsız büyükşehir belediye başkanı olan Ahmet Türk, aynı zamanda 8 çocukla da Türkiye'nin en fazla çocuk sahibi olan başkanı oldu.

Türk'ü, 6 çocukla  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4 çocukla da Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen takip etti.

EN FAZLA BAŞKANLAR

Resmi olmayan sonuçlara göre 81 ilin belediye başkanlığının 49'unu  AK Parti, 13'ünü CHP, 10'unu  BDP, 8'ini MHP ve birini de bağımsız belediye başkan adayı kazandı. 

Seçimlerin ardından özellikle büyükşehir belediye başkanları, görev yaptıkları dönemlerle de dikkat çekti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 5'inci dönem seçilerek kendi rekorlarını kırdı.

Gökçek ve Özhaseki'yi ise 4 dönemle Büyükerşen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise 3'üncü dönem göreve seçilen belediye başkanı oldu.

İLK KADIN BAŞKANLAR

Gaziantep, Diyarbakır ve Aydın büyükşehir belediyeleri ise ilk kez kadın belediye başkanıyla tanıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ayrılarak memleketi Gaziantep'ten AK Parti'nin adayı olan  Fatma Şahin, kentin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlığını kazandı.

İki çocuk annesi Şahin, bir çocuk annesi Kışanak ve 2 çocuk annesi Çerçioğlu, Türkiye'de ilk kez 3 büyükşehrin belediye başkanlığı koltuğuna kadın oturarak tarihe geçti.

İLK KEZ BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI OLDULAR

Büyükşehir statüsüne kavuşan 14 ilde yarışan partilerin adayları da ilk kez büyükşehir belediye başkanı olarak koltuğa oturacak.

Şanlıurfa'da Celalettin Güvenç, Hatay'da Lütfi Savaş, Manisa'da Cengiz Ergün, Balıkesir'de Ahmet Edip Uğur, Kahramanmaraş'ta Fatih Mehmet Erkoç, Van'da Bekir Kaya, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Denizli'de Osman Zolan, Tekirdağ'da  Kadir Albayrak, Muğla'da Osman Gürün, Mardin'da Ahmet Türk,  Malatya'da Ahmet Çakır, Trabzon'da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ordu'da Enver Yılmaz, büyükşehir statüsüne kavuşan şehirlerin ilk başkanları oldu. 

En Fazla Çocuğu Olan Başkan "Ahmet Türk"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel En Fazla Çocuğu Olan Başkan 'Ahmet Türk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • kuzeyli: bende 36 yaşındayım ve 11 cocuğum var sizde kendinize güveniyosanız bakabiliriz diyosanız sizde yapın tutanmı var kendinize güvenemiyosanız başkasına dil uzatmayın el insaf elinizi vijdanınıza koyun 34 6 Yanıtla
  • az bile: Sayın Ahmet Türk senin gibi onurlu bir babanın onurlu evlatları olur. Keşke 10 tane olsaymış 21 16 Yanıtla
  • Cem: Bu adamın en az 22 çocuğu var..İşi gücü bırakmış üreme yapmış adam.. 10 26 Yanıtla
  • seyr-ü sefer: kimin kaçtane çocuğu kaçtane hanımından sanamı dert arkadaş ne ilgilendirir seni işine bak 25 3 Yanıtla
  • adamı: Adam gece gündüz çalışmış demek. Başkanda olur babada bu çalışmayla. 3 0 Yanıtla
  • isvec merdin: en az 8 cocuk 3 0 Yanıtla

Advertisement