Büyükşehirde İşçi Mutluluğu - Son Dakika
Yerel

Büyükşehirde İşçi Mutluluğu

Büyükşehirde İşçi Mutluluğu

Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ çalışanlarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

04.06.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ çalışanlarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Başkan Toçoğlu; "Çalışanın emeğini alın teri kurumadan veriniz düsturunu şiar edinen medeniyetin mensuplarıyız. Bu konudaki mağduriyete asla izin vermeyiz. İşçimizin hedefi bizim hedefimizdir" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde çalışan 583 işçi için Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Yerelsen Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Öz ve Fahrettin Kütükçü, Hizmet-İş Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir, Büyükşehir Bürokratları, Büyükşehir ve SASKİ personeli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Sakarya Şubesi Başkanı Mesut Gökdemir, "2015-2017 yılı toplu iş sözleşmelerimiz masada huzur içinde geçti. Büyükşehir Belediyemizle geçtiğimiz yıl toplu iş sözleşmesi imzalamıştık. Bu dönemde de Büyükşehir Belediyesi, SASKİ ve Yerelsen bürokratları ile verimli bir toplu iş sözleşmesi yaptık. Barış, huzur ve gelir adaletsizliği olmaması için ilk yılın ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 5; ikinci yıl ise ilk altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 5 zam aldık. Sosyal yardımlara da aynı oranda zam yapıldı. Emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sakarya'da ilk defa toplu iş sözleşmesi törenine katıldığını belirten Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, "Sakarya sendikalar açısından çok önemli bir şehirdir. 1994 yılında beri örgütlenme çalışmamız devam ediyor. Hizmet-İş Sendikası olarak Sakarya'da 13 toplu iş sözleşmesi yaptık. Sendikamızın geleceği için Sakarya önemli yer tutmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, kamu kuruluşlarında bağlı iş yerlerinde çalışmakta olan taşeron işçilerimizin sendikalı ve toplu iş sözleşmeli olabilmesi konusunda büyük özveri gösterdi. Bu duyarlılıklarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Toçoğlu, "Müessesemiz var olduğu sürece bizler de çalışanlarımızın hakkını vereceğiz. Mesai arkadaşlarımızın çalışma şartlarını daha da iyileştirmek en büyük arzumuz. Geçmişe göre işçilerimiz daha fazla örgütleniyor. Yerelsen de bu konuda önemli tecrübeler edindi. Çalışanın emeğini alın teri kurumadan veriniz düsturunu şiar edinen medeniyetin mensuplarıyız. Bu konudaki mağduriyete asla izin vermeyiz. İşçimizin hedefi bizim hedefimizdir. Yapılan Toplu İş Sözleşmesinin mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Hizmet- İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, 583 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı. Programın sonunda Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Başkan Toçoğlu'na günün anısına hediye takdim etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehirde İşçi Mutluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement