Büyükşehir'den Tarımsal Altyapıya Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Tarımsal Altyapıya Büyük Destek

Büyükşehir\'den Tarımsal Altyapıya Büyük Destek

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda da tarımsal faaliyetlere büyük destek veriyor.

20.07.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda da tarımsal faaliyetlere büyük destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi, 1 yıl içerisinde Mahalli İdareler Yasası ile birlikte mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerindeki altyapı çalışmalarında büyük bir ivme kat ederek, kırsalda 11 bin 952 metre boru döşedi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Şenkaya Akşar Mahallesi sulama tesisi çalışması kapsamında 1500 metre boru döşendi, 15 metre dik kanal yapımı ve 17 adet de sanat yapıları imalatı tamamlandı. Olur Altunkaya ve Soğukgöze mahallelerinde 4252 metre boru döşendi, 10 metre dik kanal yapımı ve 30 adet de sanat yapıları imalatı gerçekleştirildi. Oltu Yolboyu Tuzla Mahallesi'nde 15 metre dik kanal ve 101 adet de sanat yapıları imalatı hayata geçirildi. Pasinler Çöğender ve Övenler mahallelerinde de 6200 metre boru döşendi, 50 adet sanat yapıları imalatı tamamlandı. Kırsalda; İspir Duruköy, Pazaryolu Gülçimen, Tortum Dikmen, Yakutiye Arıbahçe, Kırmızıtaş ve Uzunyayla mahallelerindeki sulama tesisi, kanal yapımı ve sanat yapıları imalatı devam ediyor. Bütün bu çalışmalar bittiğinde bölgede 16 bin 830 dekarlık arazi can suyuna kavuşmuş olacak.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİNİN KARA GÜN DOSTU OLDU

Erzurum'da çiftçisinin kara gün dostu olan Büyükşehir Belediyesi, bölgede kamu kurumlarıyla birlikte tarımsal alanların gelişmesi için ortak paydada buluştu. Ödeneği DAP Başkanlığı tarafından karşılanan proje kapsamında; Horasan'da Tahirhoca, Aziziye'de Çavuşoğlu, Çat'ta Tuzluca, Yakutiye'de Umudum mahallelerine ait 4 sulama tesisi tamamlanarak 8 bin 400 dekar arazi sulamaya açıldı. Ayrıca DAP kapsamında 2015 yılı yatırım programı dahilinde 6 mahalleye sulama tesisi yapılması için ihale yapıldı. Aşkale Koşapınar, Oltu Başbağlar, Tortum; Şenyurt Fatih Mahallesi, Tekman; Düzyurt (Tazeköy), Şenkaya İkizpınar ve Narman Şekerli mahallelerinde tarımsal projelerin uygulamaya geçirilmesiyle 7 bin 160 dekar arazi suyla buluşacak.

"KALKINMAYI HER ALANDA SAĞLIYORUZ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kalkınmayı her alanda sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "2015 yılı yatırım programına alınarak ihalesi yapılan veya ihale süreci devam eden 67 sulama tesisi projemizin hayata geçmesiyle 91 bin 740 dekar arazi sulamaya açılacak. Yine bu yıl, hayvan içme suyu teminini sağlamak amacıyla 40 gölet yapımı programa alındı, 6 adet hayvan içme suyu göleti tamamlandı, 2 göletin yapımı ise devam ediyor." Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı sayesinde tarım ve hayvancılıkta yaşanan problemlerin bertaraf olacağını ifade eden Sekmen, "Erzurum, geçmiş yıllarda tarım ve hayvancılıkta büyük başarılar elde etmiş ve sektörlere yön vermişti. Bu seviyeye ulaşmak için şuan canla başla çalışıyor, çiftçimize tam destek veriyoruz" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Tarımsal Altyapıya Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement