Büyükşehir'den Selendi Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Selendi Çıkarması

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ı makamında ziyaret etti.

23.10.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ziyaretin iki amacının olduğunu belirterek, "Öncelikle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçe belediyemizin görev, yetki ve sorumluluk alanlarında mutabakat sağlayabilmek, ortak olarak yürüteceğimiz projeler ile çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Selendi'yi ziyaret etmek istedik" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Selendi Koordinatörü Mustafa Başyiğit, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'ndan ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'ndan görevli personellerle birlikte Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ı makamında ziyaret etti. Selendi Belediyesi Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Selendi'nin tarım, hayvancılık ve sanayi bakımından gelişmişlik düzeyinin diğer ilçelerden daha düşük olduğuna değinilirken, Büyükşehir'in katkılarıyla birlikte geliştirilebilecek alanlar üzerinde konuşuldu.

Caddeler ve Meydanlar

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Selendi Belediyesi arasında gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin hizmet vereceği alanlar netleşmeye başladı. Gerçekleştirilen ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Selendi için önem arz eden cadde veya bulvarları Büyükşehir Belediyesi vizyonuyla geliştirilerek Selendi'ye kazandırmak istediklerini belirtti. Bu caddelerin Selendi için prestij yaratacak çalışmalara sahne olabileceğini ifade eden Memiş, "Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız fark yaratacak çalışmalarla bu meydanları Selendi'ye kazandırmak istiyoruz. Bu alanlara yapılacak meydan düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile Selendi'nin çehresini değiştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Şerefiye Parkı Büyükşehir'in Armağanı Olsun

Selendi ilçesinin proje bazında çalışmalarına başladığı Şerefiye Parkı hakkında bilgi alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, parkı Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Şerefiye Parkı Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Selendi'ye armağanı olsun" diye konuştu.

Yüksekokul Selendi'ye Kazandırmalı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Selendi'ye yapılması planlanan Meslek Yüksekokulu hakkında da bilgi alırken, "Yüksekokulu bina olarak inşa etmek önemli değil, önemli olan Meslek Yüksekokulu'na gelen öğrencileri geliştirecek uygulama alanlarını ve Selendi'yi ekonomik anlamda geliştirebilecek sosyal mekanları oluşturabilmek. Örneğin Selendi'nin belli noktalarında kümes tavukçuluğunun hizmet verdiğini biliyoruz. Eğer bu Meslek Yüksekokulu hizmete girecekse buradaki öğrencilerin kendilerini yetiştirebilecekleri eğitim tesisleri ile uygulama alanlarının entegre bir şekilde koordine edilmesi gerekiyor" dedi.

Devam Eden Projeler

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Selendi'de hizmet vereceği Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve İtfaiye Merkezi'nin son durumları hakkında bilgi alan Memiş, "Buradaki hizmet birimlerimiz, Büyükşehir Belediyemizi yansıtan yüzümüz olacak. Bu yüzden hizmet birimlerimizin teknik donanım ve personel anlamında kaliteli hizmet yürütebilecek düzeyde olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Selendi Meclis Üyeleriyle Toplantı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve beraberindekiler, Selendi Belediyesi Meclis üyelerinin sorularını tek tek yanıtladı. Meclis üyelerinin süreç ile ilgili bilgi istemeleri üzerine, yaklaşık 5 ay önce göreve geldiğini hatırlatan Genel Sekreter Halil Memiş, "Selendi ilçesini ilk kez ziyaret ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün hizmet Manisa'nın doğusundan başlayacak sözünü unutmadık. Bu yüzden ilk ziyaretimizi de Selendi'ye gerçekleştirdik. Yapılacak hizmetlerde ayrım gözetmeksizin her ilçemizin gelişimini amaçlayarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Benim de bugün sizlerden bir isteğim olacak, meclis üyeleri olarak sizler de çalışıp, projeler üreterek Selendi'yi nasıl geliştirebiliriz, nasıl kalkındırabiliriz bizlere önerilerde bulunmanızı istiyorum" diye konuştu.

Proje Alanları İncelendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile birlikte Selendi'ye yapılacak olan Kent Meydanı, Otopark ve Oto Terminal ve Gençlik Merkezi alanlarını inceledi. Projelerin gerçekleştirileceği alanlar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Selendi Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da 13 şüpheliden 9'u tutuklandı
    13:44 Karaman'da 13 şüpheliden 9'u tutuklandı

    Karaman'da yapılan uygulamalar sonucunda çeşitli suçlardan gözaltına alınan 13 şüpheliden 9'u tutuklandı. Polis, yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, 10 kesici ve delici alet ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

  • Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısını Yaptı
    13:44 Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısını Yaptı

    Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal başkanlığında yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Önal, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içinde yürütülen hizmetlerle Karapınar'ın Konya'nın marka ilçesi olacağını belirtti.

  • Eflani'den kısa kısa
    13:43 Eflani'den kısa kısa

    Karabük'ün Eflani ilçesinde çiftçilere zirai ilaçlama uygulamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi
    13:43 Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri ile İlçe Şoförler Odası Başkanlığı'nın koordinesinde 53 öğrenci servis aracı denetlendi. Denetimlerde şoförlerin yeterlilikleri, araçların evrakları ve diğer ekipmanları kontrol edildi.

  • Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Düzenlendi
    13:43 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Düzenlendi

    Kepez Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı Antalya'da yapıldı. Şampiyonaya 52 ülkeden 431 sporcu katılacak.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    13:42 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında Antalya-Antalya etabıyla başlayacak. 8 etaplık yarış, 28 Nisan'da İstanbul'da sona erecek. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi yarışacak. Organizasyon, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünya bisiklet takımlarına tanıtacak.

  • Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor
    13:41 Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor

    Giresun'da dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği bölgede, fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 43 çiftçiye salep yumru dağıtımı yapıldı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Mehmet Davut'a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüksek bir verim elde edildi.

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.


Advertisement