Büyükşehir'den 25 Dernek Başkanı'na Plaket - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den 25 Dernek Başkanı'na Plaket

Büyükşehir\'den 25 Dernek Başkanı\'na Plaket

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'nin işbirliğiyle bu yıl 3. kez düzenlenen Hemşeri Dernekleri festivali devam ediyor.

17.10.2014 15:05  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gecede festivale katılan 25 Dernek Başkanı'na plaket takdim etti. Festival kapsamında derneklerin Manisa'da kendi illerinin geleneklerini paylaştığını belirten Başkan Ergün, "Bunu Manisa'dan Türkiye'ye verilecek bir mesaj olarak görüyorum" diye konuştu.

Manisa'da faaliyet gösteren 25 derneğin katılımıyla gerçekleştirilen 3. Hemşeri Dernekleri Festivali'nde Trabzonlular Derneği ve Akhisar Erzurumlular ve Erzurum'u Sevenler Kültür Derneği'nin hazırladığı etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün eşi Şeyda Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve çok sayıda Manisalı izledi. Trabzonlular Derneği'nin hazırladığı programla başlayan gecede sanatçı İhsan Aydın sahne aldı. Kemençe eşliğinde seslendirdiği şarkılar ve performansı dolayısıyla büyük beğeni toplayan sanatçıya Manisalılar da horon vurarak eşlik etti. Gecede daha sonra Akhisar Erzurumlular ve Erzurum'u Sevenler Kültür Derneği tarafından organize edilen etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte türkücü Adem Yılmaz sahne aldı. Erzurum türküleri ile Manisalılara güzel bir gece yaşatan Yılmaz'a vatandaşlar çektikleri halay ile eşlik etti.

Manisa'dan Türkiye'ye verilecek bir mesaj

Hemşeri Dernekleri Festivali'nin 4. gününde festivale katılan 25 Dernek Başkanı'na plaket takdim edildi. Dernek Başkanlarına plaketlerini vermek üzere Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu sene 3. kez gerçekleştirdiğimiz Hemşeri Dernekleri Festivali'nde bütün değerli dostlarımızla ve sizlerle birlikte olmak bizlere mutluluk veriyor. Her şeyden önce böylesine güzel bir gecenin, birlik beraberlik ruhuyla Festival vesilesiyle bir araya gelmek, çeşitli illerimizden Manisa'ya gelmiş olan hemşerilerimizin Manisa'da kendi illerinin geleneklerini paylaşmak düşüncesi ile bir araya gelmesi Manisa'dan Türkiye'ye verilecek bir mesaj olarak görüyorum. Hele ki içinde bulunduğumuz bugünlerde bu birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece aşamayacağımız hiçbir şey yok. Her şeyi konuşarak istişare ederek birbirimize hoşgörü ile bakabilmek ile oluyor. O açıdan Sayın Valim başta olmak üzere değerli Başkanlarıma, 25 dernek başkanımıza ve emeği geçen herkese bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Ergün konuşmasının ardından Dernek Başkanlarına plaket takdim etti. Programda daha sonra Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e plaket takdim ederek, Manisa'da faaliyet gösteren hemşeri derneklerine böyle bir fırsat sağlandığı için kendisine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den 25 Dernek Başkanı'na Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement