Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısının ilk birleşimini, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

10.09.2014 16:47  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının ilk birleşimini, Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda, 2014 yılı su ücret tarifeleri de belirlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Kadın Dostu Kentler Projesi Kapsamında Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu oluşturularak; Komisyon üyeliklerine Meltem Kavuk, Günnur Tabel, Hilal Acı, Şahin Özer, Ramazan Özcan, Mehmet Reşat Güzel, Eyüp Özpolat ile Ferat Dalaman seçildiler.

İnönü Stadyumunun 2014-2015 futbol sezonunda Yeni Malatya spor Kulübüne tahsisi ile ilgili teklif görüşülerek kabul edilirken, Malatya Yaşam ve Spor Merkezi içinde bulunan açık spor tesisleri de alınan karar ile Malatya Tenis ve Dağcılık Kulübüne tahsis edildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun bazı maktu vergi ve harç tarifeleri ile isteğe bağlı olarak ifade edilecek her türlü hizmet ile ilgili ücret tarife raporları da görüşülerek kabul edildi. Toplu taşıma hizmetlerine ait otobüs ve hatların MOTAŞ tarafından işletilmesi ile ilgili komisyon raporu da görüşülerek onaylandı.

Toplantıda yer alan bazı gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı gündem maddeleri de oy çokluğuyla reddedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı ikinci birleşimini 16 Eylül Salı günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

MASKİ GENEL KURULU YAPILDI

Bu arada, toplantının sonunda MASKİ Genel Kurulu da gerçekleştirildi. Genel Kurulda 2014 yılı su ücret tarifeleri görüşülerek kabul edildi.

Kurulda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir statüsüyle birlikte içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin tamamını Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapacağını, bu kapsamda ilçe ve mahallerde su ücret tarifelerinde değişkenlikler olduğunu, merkez, ilçe ve mahalleye dönüşen köylerde tarifelerin yeniden belirlendiğini söyledi.

Genel kurulda kabul edilen 2014 yılı su ücret tarifeleri ise Malatya merkez meskenlerde 0-15 metreküp su bedeli 1.45 kuruş, ilçelerdeki meskenler için 85 kuruş, mahalleye dönüşen köylerde ise 36 kuruş olarak belirlendi.

Bu fiyata, KDV, atık su bedeli ve diğer girdiklerin dahil olmadığı bildirildi. 15 metreküpten sonraki su kullanım miktarı ücretinin ise kademeli arttığı öğrenildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement