Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Şaşmaz mevkiinde park eden ağır tonajlı araçların, 1 Mart 2016 tarihine kadar, bölgeden ayrılarak, Kazan ilçesinde kendilerine ayrılan bölgeye taşınmaları kararı alındı.

16.01.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Şaşmaz mevkiinde park eden ağır tonajlı araçların, 1 Mart 2016 tarihine kadar, bölgeden ayrılarak, Kazan ilçesinde kendilerine ayrılan bölgeye taşınmaları kararı alındı.

2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında Ocak ayı olağan toplantılarının son gününde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, konuya ilişkin Başkanlık Yazısı görüşüldü.

Başkanlık Yazısı'nda; Etimesgut ilçesi Şaşmaz mevkiinde bulunan ruhsatsız ve usulsüz otopark işletmeciliği yapan kişi veya özel kuruluşların, muhtelif yer veya alanlarda geçici veya kalıcı olan nakliyatçılara ait ağır tonajlı araçların TIR, kamyon ve iş makinaları gibi park etmelerinden dolayı, ayrıca her türlü lojistik ambarlar gibi işyerlerinden oluşan bir takım olumsuzluklara ilişkin kamu kurum ve kuruşları ile bölgedeki vatandaşlardan şikayetlerin geldiği vurgulandı.

Bu nedenle bölgedeki ağır tonajlı araçları park yaptıran park yeri işletmelerinin taşınmalarına ilişkin Kazan Belediyesi sınırları içerişinde tesis yapıldığı, mevcut geçici otopark alanının ise onaylı imar planında iş merkezi olarak ayrıldığına dikkat çekilen Başkanlık Yazısı ile Şaşmaz mevkiindeki parklarda, yol kenarlarında park yapan ağır tonajlı araçların, buna ilişkin işyerlerinin, çevre yolu ve yerleşim alanı içerisinde her türlü lojistik ve ambarların, çevre yolu ve yerleşim alanı dışına taşınmasının zorunlu kılındığı belirtildi.

Başkanlık Yazısı'nda; "1 Mart 2016 tarihine kadar süre verilmesine, süre sonunda taşınmayan bahsi geçen işyerlerinin ruhsatlı olup faaliyet gösterenlerin ruhsatlarının iptaline, taşınmaların sağlanmasını takiben, taşınmayan işyerlerinin mühürlenerek faaliyetten men edilmesine" ilişkin hükümler de yer aldı.

Başkanlık Yazısı oy çokluğu ile kabul edildi.

HALK EKMEĞE YENİ SATIŞ YERLERİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Mithatpaşa Üst Geçidi altında boş bulunan işyeri ile Mithatpaşa Köprüsü altında iki tarafta karşılıklı boş olarak bulunan alanların ve Sıhhiye Hacettepe Hastanesi Acil girişi yanındaki köprünün minibüs durakları tarafında uygun bulunacak bir alanın, 25 yıl süreyle Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası'na tahsis edilmesi ele alındı.

Bu yerlerin Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen unlu mamüllerin satış ve tanıtım yeri olarak kullanılmasına yönelik Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın yetkili kılınmasını öngören Başkanlık Yazısı oy birliği ile benimsendi.

KEÇİÖREN'DE KALDIRIMLAR YENİLENECEK

Keçiören İlçesi Kızlarpınarı Caddesi, Nuri Pamir Caddesi ve Fatih Caddesi'nde kaldırımların yıpranmış olması nedeniyle yenileme ile özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmalarının yapılacağının ifade edildiği bir başka Başkanlık Yazısı da oy birliği ile kabul edildi. Başkanlık Yazısı'nda, "Söz konusu yenileme, aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmalarının yapılması ve mülkiyet alanlarına denk gelen bölgelerdeki iş ve işlemlerin; kat maliklerin arsa payları doğrultusunda verecekleri izin ile yapılması" hükmü de yer aldı.

GÖYNÜK'TE AKŞEMSEDDİN TÜRBESİ'NE DÜZENLEME

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daha önce alınan konuyla ilgili karara dayanılarak, Bolu'nun Göynük İlçesi'nde Akşemseddin Türbesi çevresi düzenlemesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce yapılması için Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nın yetkilendirilmesi yönündeki Başkanlık Yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin karara bağladığı komisyon raporundan bazıları şöyle;

-Belediye sınırlarına yeni bağlanan, köyler ve mahallelerle ilgili olarak bütçe imkanları doğrultusunda estetiği düzenleyici çalışmaların yapılması,

-Ankara'da hayvancılık faaliyeti gösteren vatandaşlara, kullandıkları hayvan yemlerini alabilmeleri ve maliyeti düşürecek şekilde, bütçe imkanları doğrultusunda çalışmaların yapılması,

-Jeotermal sulardan faydalanmak için Belediye bütçesi imkanları uygun olan yerlerde, jeotermal kent ısıtma sistemleri kurulması hususunda gerekli çalışmaların yapılması,

-Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Şefkat Evlerinin artırılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması,

-Büyükşehir Belediyesi olarak Ulus Hacı Bayram-ı Veli bölgesinden, gençlerin istifade edebilmesi için belediye bütçesi imkanları doğrultusunda bölgede gençlikle ilgili projeler yapılması,

-Yaşlı vatandaşlara yönelik olarak, piknik organizasyonları yapılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması.

BAZI CADDE VE SOKAKLARA YENİ İSİM

Belediye Meclisi'nde ayrıca, Haymana Bulvarı'ndan Hacılar Mahallesi'ne kadar giden ve genişliği 30 metre olan yol güzergahının "Hacılar Bulvarı", 511. Sokağın isminin de "Yadigar Caddesi" olması, kabul edildi.

Etimesgut İlçesi'nde bulunan Etimesgut Bulvarı'nı Zirve Caddesi'ne bağlayan Elvan Köyü Caddesi ismi "Elvan Caddesi" olurken, Şereflikoçhisar'da, 10 seneye yakın "Dinçer Sokak" olarak ifade edilen, ancak daha sonra "İlgem 1 Sokak" olarak değiştirilen sokağın adı, adres bulma konusunda mağduriyetlere sebep verdiği için yeniden "Dinçer Sokağı" olarak değiştirildi.

- Güdül'de Yukarı Mahalle 19 Mayıs Caddesi'nde 134/ 16 Parsel de bulunan yolun ismi de "Sümbül Sokağı" oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement