Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, vatandaşı sıkıntıya sokan korsan otoparkçılığın önlenmesi amacıyla, bazı ana arter ve yollarda Büyükşehir Belediyesi’nin otopark ihalesi yapması kararlaştırıldı.

09.07.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, vatandaşı sıkıntıya sokan korsan otoparkçılığın önlenmesi amacıyla, bazı ana arter ve yollarda Büyükşehir Belediyesi'nin otopark ihalesi yapması kararlaştırıldı.

Temmuz Ayı olağan meclisi toplantısı ilk günü Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis'in ilk günü "şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve yol boyu otopark alanı olarak kullanılan alanların 10 yıl süreyle kiralanması", oy çokluğuyla karar altına alındı.

Meclis Başkan Vekili Ölmez, yaptığı açıklamada, vatandaşlardan çeşitli şikayet ve talepler geldiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı dahilinde, görevli olmayan bazı kişilerce cadde ve sokaklar ile meydanlarda gelişigüzel otopark yerleri oluşturulduğu ve araçlarını park eden şahıslardan zorla ücret alındığı, ücret ödemek istemeyen vatandaşların araçlarına zarar verildiği yönünde tespitler yapılmış ve bu kararın alınması gerekmiştir" dedi.

Meclis kararına göre, "Turan Güneş Caddesi 8-68 ve 17-31 no'lu binalar arası, Strazburg Caddesi Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı ile Celal Bayar Bulvarı arası, Altındağ Hükümet Caddesi, Bayındır Hastanesi çevresi 1443. Cadde (28. Sokak), Bahriye Üçok Caddesi'nin Konya Yolu ile Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi arasında kalan kısım, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kampusu içi ve Kumrular Caddesi 93,94 ve 95. Sokaklar" 10 yıl süreyle kiraya verilecek.

İhale düzenlemesinde ise yetki, Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı'na verilecek.

-GÖKÇEK'TEN MECLİS ÜYELERİNE İFTAR-

Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk gün toplantısının ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, meclis üyelerine Hacıbayram bölgesinde bulunan Ala Restorant'ta bir iftar verdi. İftar yemeğine, AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement