Büyükşehir Belediye Meclisi 1800 Yıllık Tarihi Canlandırdı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi 1800 Yıllık Tarihi Canlandırdı

Büyükşehir Belediye Meclisi 1800 Yıllık Tarihi Canlandırdı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında hem 1800 yıllık tarihi gerçekleştirdi, hem de Nysa Antik Kenti’ni tanıttı.

15.09.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında hem 1800 yıllık tarihi gerçekleştirdi, hem de Nysa Antik Kenti'ni tanıttı. Doğal sit alanı ve çok sayıda antik kenti içerisinde barındıran Aydın'da ilk defa bir antik şehrin İhtiyar Meclis Senatosu'nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı yoğun ilgi gördü. Ses sistem ve koltuk kullanılmayan oturumda üyeler, taşlar üzerine Meclis Divanı ise tahta sandalyelere oturdu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, amaçlarının aynı zamanda bir tarihi mekanı tanıtmak olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür edip, bundan sonra diğer antik kentlerde de Meclis toplantısı yapabileceklerini söyledi.

Akşam saatlerinde Sultanhisar İlçesi Nysa Antik Kenti'nde bulunan İhtiyar Meclisi Senatosu'nda gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Toplantı öncesi Antik Kent Tiyatrosu'ndan 1800 yıl önce Nysa'da İhtiyar Meclisi Senatosu olarak kullanılan bölgeye kadar yürüyüp rehber eşliğinde antik kentin tanıtımını dinleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Meclis Başkanı Özlem Çerçioğlu ve meclis üyelerine Roma Dönemine Uygun giyinmiş olan kızlar karşıladı. Başlarında taç olarak barış ve bereketin simgesi zeytin ağacı fidesi takan kızlar toplantıya ayrı bir renk kattı.

"ÇIPLAK SES İLE İLETİŞİM SAĞLANDI"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle antik kentte yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilirken toplantıya basın da yoğun ilgi gösterdi. Ses sistemi kullanılmamasına rağmen 1800 yıllık İhtiyar Meclisi Senatosu'nun ilginç yapısı sayesinde çıplak sesi herkes rahatlıkla duyabildi.

"AMACIMIZ NYSA'NIN TARİHSEL ZENGİNKİĞİNİ DİKKAT ÇEKMEK"

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bir antik kentte 1800 yıl önce dönemin meclis toplantısının yapıldığı bir alanda toplanmanın amacının Aydın'ın tarihsel zenginliğini hem Türkiye'ye hem de Dünyaya duyurmak olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, " 1800 yıl önce bu meclis salonunda Nysa kentinin kültürel ve siyasi toplantıları yapılmaktaydı. Bizim burada toplantı yapmamızın amacı Nysa Antik Kenti'nin tarihsel zenginliğini dikkat çekmektir. Tabi ki kentimizde sadece Nysa Antik kenti yok. Diğer ören yerlerinde de bu toplantıları uygun görürlerse yapabiliriz" dedi.

Toplantı sonunda kazıyı yürüten Doç. Dr. Hakan Öztanır, meclis üyelerine ve katılımcılara Nysa Antik kenti, kazılar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verip kazıya destek veren Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi 1800 Yıllık Tarihi Canlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement