Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle Köpek Barınma Evi’nde gerçekleştirilen programa katıldı.

16.10.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle Köpek Barınma Evi'nde gerçekleştirilen programa katıldı. Hayvanlar için Kayseri'de sağlanan imkanların Türkiye'nin nadir illerde olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, her hizmeti yaparken canlıları ve çevreyi dikkate aldıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınma Evi'nde Hayvanları Koruma Günü nedeniyle gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra hayvanseverler ve öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, sokak hayvanlarının daha iyi standartlarda yaşamaları adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Köpek Barınma Evi ve Kedi Bakım Evi'nde 24 bin m² alanda barınak ve sundurmalar yapıldığını ifade eden Üstünel, "Ulaşım konusunda Pazar günleri şehrin iki yerinden servis sağladık. Ayrıca hafta içinde birkaç hayvansever bir araya gelince ulaşımlarını sağlamaktayız. Bugüne kadar 710 köpek ve 60 kedinin kısırlaştırması yapıldı. Acil Müdahale hattına gelen ihbarlar doğrultusunda kazaya muhatap olmuş 445 kedi ve köpeğin tedavisi sağlandı. Sahiplendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımızla bu yıl 700 civarında hayvanın sahiplendirilmesini sağladık" dedi.

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sibel Gürevin de konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanlara yönelik hizmetlerinden bahsetti. Gürevin, "Başkanımız ve ekip arkadaşlarına sokak hayvanlarına verdikleri destek ve bakımevindeki çalışmalardan dolayı derneğimiz ve tüm hayvanseverler adına sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise öncelikle hayvanları sevmenin önemi üzerinde durdu. "Merhametli ve vicdanlı insanlarla bir arada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan Başkan Özhaseki, "Toplumu fazla ilgilendirmeyen ve çok da pirim yapmayan bir konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada dilsiz, derdini anlatamayan canlılar var. Bunlara vakit ayıran, sorunlarını düşünen, ilgilenen, onların daha rahat olması için uğraşanlar hakikaten merhametli insanlardır" diye konuştu.

İçinde yaşadığımız bu evrende her şeyin bir amacının olduğunu ve bir denge üzerinde bulunduğumuzu dile getiren Başkan Özhaseki, bu dengenin bozulmaması ve bu dünyanın hepimize ait olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti. Belediye başkanı olarak insanları rahat ettirecek, şehri büyütecek pek çok işle uğraştıklarını; ancak hayvanları ve çevreyi de unutmadıklarını vurgulayan Özhaseki, "Canlılar konusunda, çevre konusunda, hayvanlar konusundaki duyarlılığımız en öne geçerse dengeyi bozmamış oluruz. Yaptığımız her işi de bu doğrultuda yapıyoruz" dedi.

Geçmişte sokak hayvanlarının vatandaşların şikayeti üzerine itlaf edildiğini de hatırlatan Başkan Mehmet Özhaseki, "Şimdi hiçbir hayvanın canına kıyılmadığı gibi, bizi aradıklarında en ufacık kazaya uğrayan bir hayvan da alınıyor ve o hayvana insana gösterilen ihtimam gösteriliyor" diye konuştu. Köpek Barınma Evi'ndeki ortamı kastederek, "Hayvanlara şu ortamı sağlayan Türkiye'de çok nadir belediye var" diyen Başkan Özhaseki, hiçbir hayvanın aç ve hasta olmadığını ve onlara çok güzel bakıldığını kaydetti. Özhaseki, "Bunları yaparken de vicdanımız böyle emrettiği için yaptık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayvanseverlerle birlikte Köpek Barınma Evini gezen Başkan Mehmet Özhaseki, burada kalan hayvanlarla yakından ilgilendi. Büyükşehir Belediyesi'nin Hayvanları Koruma Günü nedeniyle gerçekleştirdiği programda Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı oyuncuları tarafından da hayvan sevgisini anlatan bir oyun sahnelendi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement