Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Kayseri’de bir rekor kırılıyor ve bu devam ediyor.

02.04.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kayseri'de bir rekor kırılıyor ve bu devam ediyor. Kayseri'de 5 dönemdir seçiliyoruz ve oylarımız artarak devam ediyor" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Tüm ilçelerimize ikişer sefer gittim. En ücra köşedeki köylere kadar gitmeye çalıştım. Yaptığımız toplantılarda ben hiçbir arkadaşı partili veya partisiz ayırmadım. İlçelerde neler yapılabileceğini anlattım" dedi.

Başkan Özhaseki, "Sokaklarımız temizdi, poşet ve gürültü kirliliği olmadı. Şehri süslemelerine siyasi partilerin izin verdik. En azından Türkiye'ye örnek bir seçim kampanyası atlattık" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, "Seçim sonuçlarını doğru okumak lazım. Kayseri'de bir rekor kırılmaktadır. Bu rekor devam ediyor. 94'te başlayan hizmet atağı devam ediyor ve 5. Dönem itibariyle güvendiklerini tüm hemşehrilerimiz gösterdi. Bu güveni layık gören tüm hemşehrilerimize minnettarız. 5. Dönem Kayseri halkı beni seçiyor. Bütün ilçelerde şahsıma verilen oyun yüksek olduğunu görüyoruz. Bana en yüksek oyu verdikleri için teşekkür ediyorum. Onların bize duyduğu güven karşısında bizim onları mahçup etmememiz ve fedakarlıkla çalışmamız lazım.

Geçtiğimiz dönemlerdeki oy oranları ile kıyaslama yapılabilir. Ama her seçimde alanlar değişiyor. İlçe sayıları değişiyor. 2009 seçiminde de ilçe sayısı değişti. Bunlar kıyas olarak kabul edilebilir mi kendi içlerinde kabul edilebilir. Bu dönemde bütün kayseri geneline şamil olan bir seçim var. Kayseri genelinde aldığımız oy oranı yüzde 60'lara çıktı. Kendi içinde yüzde 18'lik bir artış var. Bu bizim açımızdan sevindirici bir durum. Bütün Türkiye'de belediyelerde yıpranma olur. Belediye başkanları kıl payı seçilir, yıpranma ile çıkarlar.

Yerel yönetimler insanları ve partileri yıpratır. Biz 5. Döneme giriyoruz ve hala oylarımızı artırarak seçiliyoruz.

Sevindirici işler de oluyor. Bir çok ilde seçmen kamplaştı. İnsanlar karşıdaki parti olmasın da onu destekleyeyim diye bir tavra girdiler. Şehrimizde bunu görmedik. Genel seçime tesir edecek şekilde kamplaşma olmadı.

Yüzde 60 oy aldık ama yüzde 40 bize düşman değil. Kendi kulaklarımla duydum, 'Başkanım sizi seviyoruz, ama ne olur hakkınızı helal edin. Bizim ideolojimiz bu' diye çoğu insan bunu söylemiştir.

Bize oy vermeyen insanlar da bizim kardeşimiz, asla düşman değiliz.

3 yıl kadar önce Kemal Bey'in Kayseri'yi suçlayan konuşmaları vardı. Birkaç gün içinde doğruları gördü ama hiçbir partiye yakışmayan bir algı idaresine başladılar. Gittikleri yerlerde ellerine tutuşturdukları kötü kağıt parçaları ile iftira attılar. Burada da hesap tutmadı. Son güne kadar belediyenin önüne gelerek çirkin görüntü sergilediler. Biz bin kişi toplayıp yaptırmazdık ama yapsınlar dedik. Sonuç ne oldu. Kayseri bu müfterilere prim vermedi. Aldıkları oylardan belli. Bunun da altının iyice çizilmesi lazım.

Üzüldüğümüz şeyler de var. Yereli konuşamadık. Şehrimizi konuşamadık. Bu şehir nereye gidecekse projelerimizi doğru şekilde anlatamadık. Şu anda bile geriye doğru baktığımız zaman hiçbir arkadaşımızın örnek alınacak bir projesi yok. Genel siyaset üzerinden kampanya yürüttüler. Bu konu sizi üzüyor. Bütün arkadaşlar genel siyaset üzerinde konuştular.

Şahsımızı ve ailemizi hedef alanlar oldu bunlar da bizi üzdü. Ama yeni yetme tipler gelince dedelerimizden başladılar. Ona laf atanları onların ruhaniyeti çarpacak.

Biz yine siyasi nezaketi elden bırakmadık. Fakat o sözleri söyleyenleri adam yerine koymamaya devam edeceğiz. Gördüğümüz yerlerde selam vermemeye devam edeceğiz. Seçim bitti geçim dönemi başlıyor. Hemşehrilerimiz bize güvendi. 5 yıl daha mühür verdi.

Özelimizde kimse ile kavga etmemekle birlikte kamu malında gözü olanlarla savaşmaya devam edeceğiz. Kayseri'nin yüzde 100'ünü kucaklamaya devam edeceğiz. Buna da dikkat ediyoruz. Bu konuda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı'na düştüğünü biliyorum. Hiç özelimiz olmadı bu güne kadar. Bu şehri gönlümüz ile ruhumuz ile sevdik. İnsanları aile fertlerimizden biri olarak gördük ve hizmet ettik. Geldiğimiz nokta da bunun bir ispatı. Bütün hemşehrilerimize bu güveni verdikleri için teşekkür ediyorum. İktidar olmak imtihan olmaktır.

Yeni dönemle ilgili olarak, devam eden işlerimiz var. Onlar devam ediyor. Bu yıl itibariyle raylı sistemde önemli yatırımlar devam edecek. Anayurt hattının ihalesini yapacağız. 30 araç daha alacağız. Bu araçlar da geldiği zaman, bir yıldan fazla olmayacak. Kayseri'de ulaşım biraz daha nezih ve şık olacak. İçi daha ferah bir şekilde yolculuk taşımacılığı olacak.

Kayseri Mahallesi projesi devam ediyor. Eski Kayseri Mahallesinin örneği sene sonuna doğuyor.

Kale içi projesi için çok emek verdik. Bodrum kat Arkeoloji müzesi olacak. Çağdaş sanatların sergileneceği yer olacak. Kültür yolu projesi başlamıştı. Birkaç ay içinde bitecek. Yol özel olacak. Keyifli yolu takip eden herkes kayseri tarihinin en önemli eserlerini görmüş olacak.

Müze çalışmalarımız var. Kayseri Lisesi'ndeki çalışmamız bir yıl daha alır. Kültür yolu üzerinde Kiçikapı meydanı yeniden dizayn edilecek. Çok keyifli bir meydan olacak. Camiikebir civarında bir çalışmamız var. Caminin önünün açılması, Vezir Hanı'nın tarihe kazandırılması çalışmalarımız var.

Talas'ta meşhur bir kolej var. Talas Amerikan Koleji'ni inşaata alacağız ve bir yıl sürecek. Gençlik merkezi olacak.

Sahabiye Medresesi bize devroldu, kitapçılar çarşısı ve sahaflar çarşısı olacak.

Trilyonluk projelerimiz var. Katı atık projesi var. 46 trilyona mal oluyor. Bütün bunlar tasnifleniyor, bu yıl içinde bitecek. Hal kompleksimiz devam ediyor. İki ay içinde bitecek.

Yeni projelerimiz de var ve bunları açıklamıştık. İlçelerle ilgili olanlar var. 324 köyün suları mikroplu. Kaynaklarında ve şebekelerinde çalışma, kanalizasyon hattının yapılması ve arıtma tesislerinin yapılması lazım. Raporlandı ve bu yıl itibariyle bu hizmete başlıyoruz. Oralarda asfaltlama ve kaldırım çalışması ile söz verdiğimiz yollarımızın çalışması olacak. Planladığımız bir yıl olacak. İlçelerde gecikmeden işe başlıyoruz.

Kayseri'de 3 önemli proje var. Sahabiye, Eskisanayi ve hava İkmal Projesi. Bunlarla ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Çok kısa süre içinde Hava İkmal ve Sahabiye'de bu yıl itibariyle bütün planlamalarımız bitecek.

Eskisanayi ile ilgili biraz bekliyoruz. Buradaki kardeşlerimizin ikna olması ve projelerde mutabık kalacağımız konuların belirlenmesini bekliyoruz. Burada bir iki yıl daha çalışıp işe öyle başlayacağız.

Bu yıl itibariyle katlı kavşakların yapımına başlayacağız. Projelerin uygulama safhasına geldik. Kış şartları erken başlamazsa çalışmalar başlayabilir.

Esnaf siteleri vardı. Onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin planlamasındaki ana hesap kafamızda çok net. Şehrin konut alanlarını uydu kent olarak yapacağız. Şehrin gelişmesini doğu tarafına doğru yönlendireceğiz.

Bizim programımızda ana hatlarıyla bu tip projeler var."

Başkan Özhaseki, "Başbakan gelirse bir iki büyük projemiz var. Onları açmasını isteyeceğiz. Geleceği yönünde bir duyum var. Başbakanın katılacağı bir törende Anadolu Harikalar Diyarı'nı açtırmayı düşünüyoruz. İyi bir açılışı da hak ediyor. Bunun dışında esnaf siteleri var. Sayın Başbakanımız gelmek isterse bu açılışları denk getirip açabiliriz" dedi.

Başkan Özhaseki, "diğer seçilen belediye başkanlarımızı çağıracağız ve konuşacağız. İdeolojik tavırlar görürsek kendileri bilir ve kaderleri ile baş başa kalırlar" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement