Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası - - Son Dakika
Güncel

Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası -

Samsun'da düzenlenen Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası'nda bayanlarda Fatma Zehra Köse (17) şampiyon oldu.

14.09.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da düzenlenen Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası'nda bayanlarda Fatma Zehra Köse (17) şampiyon oldu.

Türkiye'nin çeşitli illerindeki spor kulüplerinden şampiyonaya katılan 50 sporcu, iki gün boyunca altın madalya için rakipleriyle zorlu bir mücadele verdi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakaların son gününde Büyükler Bayanlar Kılıç Klasmanı'ndaki müsabakalarda farklı kulüplerden gelen 23 eskrim sporcusu rakipleriyle mücadele etti.

İstanbul Altınyurt Spor Kulübü'nden Fatma Zehra Köse ile TED Spor Kulübü sporcusu Ilgın Sarban, finale çıktı. Köse, rakibini mağlup ederek altın madalyayı almaya hak kazandı. Müsabakalarda üçüncülüğü ise Ayşe Begümhan Bilgin ile Tuğçe Simay Koç paylaştı.

Dereceye giren sporculara madalyalarını, müsabaka gözlemcisi Ilgın Güçlüer verdi. Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası, madalya töreniyle sona erdi.

Şampiyona sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Köse, hedefinin 2020 yılında düzenlenecek olimpiyatlara katılarak altın madalya almak olduğunu, bunun için kondisyon, koordinasyon ve teknik ağırlıklı çalıştığını söyledi. 2007 yılından bu yana eskrim sporuyla uğraştığını belirten milli sporcu Köse, kendisine destek olan ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement