Büyükelçi Kaymakcı, Yeni Bakan Caferi'yi Kutladı - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Kaymakcı, Yeni Bakan Caferi'yi Kutladı

Büyükelçi Kaymakcı, Yeni Bakan Caferi\'yi Kutladı

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığına getirilen İbrahim Caferi'yi makamında ziyaret etti.

21.10.2014 15:49  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığı'na getirilen İbrahim Caferi'yi makamında nezaket ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden dolayı İbrahim Caferi'yi kutlayan Büyükelçi Kaymakcı, Irak'ta yeni hükümetin tam olarak kurularak göreve başlamasından dolayı Türkiye'nin Irak hükümetine tebriklerini ve başarı dileklerini de iletti. Büyükelçi Kaymakcı, yeni hükümetin kurulması ile Irak'ta yeni bir dönem başlaması, güvenliğin iyileşmesi, Irak'ın terör belasından kurtulması, Irak'ın tüm vatandaşlarını kucaklayarak ve temel sorunlarını çözerek siyasi ve ekonomik istikrara kavuşmasını diledi. Kaymakcı, Türkiye'nin Irakla her alanda işbirliğine hazır olduğunu ve terörle mücadelesinde de Irak'ın yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Karşılıklı ziyaretlerle Türkiye-Irak ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının öneminin altını çizen Türkiye Büyükelçisi, yeni Irak Hükümetiyle doğan fırsatın Irak'ın ve Türkiye-Irak ilişkilerinin geleceği bakımından iyi değerlendirilmesini ümit ettiğini kaydetti. Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye-Irak ilişkilerinin yakın ve stratejik bir işbirliğini gerektirdiğini, güvenlikten ekonomiye her alanda ciddi bir işbirliği potansiyeli bulunduğunu, iki ülke hakları arasındaki tarihi, kültürel ve coğrafi yakınlığın da ilişkilerin hızla geliştirilmesini gerektirdiğini kaydetti. Caferi iki ülke arasındaki ilişiklerin karşılıklı ziyaretlerle güçlendirilebileceğini, Türkiye'nin Irak'ın IŞİD'le mücadelesinde ve ekonomik kalkınmasında kritik bir öneme sahip olduğunu ve ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesiyle bu potansiyelin kullanılabileceğini belirtti. - Bağdat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Kaymakcı, Yeni Bakan Caferi'yi Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement