Büyükelçi Cuong'dan Belediye Başkanı Akdoğan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Cuong'dan Belediye Başkanı Akdoğan'a Ziyaret

Büyükelçi Cuong\'dan Belediye Başkanı Akdoğan\'a Ziyaret

Vietnam Ankara Büyükelçisi Nguen The Cuong Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti.

06.04.2015 14:33  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziyarette Vietnam'ın Thai Nguyen şehri ile Miğde arasında kardeş şehir olmanın ön görüşmeleri yapıldı.
Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Niğde'ye gelerek Niğde Belediye Başkanlığını Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. İlk olarak; Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı ziyaret Vietnam Büyükelçisi Cuong, ardından Niğde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile görüştü. Ziyarete; Yapımcı Yönetmen Tolga Çelikkanat eşlik etti.

Niğde ile Vietnam şehri Thai Nguyen arasında 'kardeş kent' projesi kapsamında, ön görüşme yapmak için gelen Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong; Niğde'nin Türkiye'de ziyaret ettiği 17'inci şehir olduğunu belirtti.
Niğde ile Vietnam arasında kardeş kent ilişkilerini güçlendirmek istediklerini ifade eden Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong; "Belediye Başkanımızla görüştükten sonra, Niğde ve Vietnam ile ilgili ilişkilerin geliştirilmesi için, gerekli girişimlerde bulunacağımızı düşünüyorum. Niğde ile Vietnam'ın Thai Nguyen şehrini, kardeş şehir yapma anlamına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Şahsım ve Niğdeliler adına, ziyaretinizden dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Sosyal ve kültürel gelişmelerin sağlanması ve ekonomik işbirliğinin sağlanabilmesi, en önemli konulardan biridir. Kardeş şehir girişimleri sadece kağıt üzerinde kalmamalı ticari boyutuyla ele alınarak geliştirilmeli iki şehrinde ekonomik ve sosyal etkinliklerine katkı sağlanmalı. Bu düşüncelerle Vietnam'ın şehri Thai Nguyen ile kardeş şehir konusunda sayın büyükelçi Nguyen The Cuong tarafımıza düşüncelerini isteklerini dile getirdi. Kendilerine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette Büyükelçi Cuong, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ülkelerini yansıtan plaket sundu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise günün anısına Büyükelçi Nguyen The Cuong'a kilim hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükelçi Cuong'dan Belediye Başkanı Akdoğan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement