Büyükçekmece'de Savaşa Karşı Barış Temalı Festival - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece'de Savaşa Karşı Barış Temalı Festival

Büyükçekmece\'de Savaşa Karşı Barış Temalı Festival

Büyükçekmece’de bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıklarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ortadoğu’da halen devam eden savaşlar nedeniyle festivali ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sloganı ile düzenleyeceklerini ifade etti.

26.07.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece'de bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıklarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ortadoğu'da halen devam eden savaşlar nedeniyle festivali 'Yurtta barış, dünyada barış' sloganı ile düzenleyeceklerini ifade etti.

64 ülkeden çok sayıda kişinin katılacağı 15'inci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival hazırlıklarına hızla devam eden ilçede sanatçılar, festival alanına giden güzergahta bulunan Salı Pazarı'ında 300 metre uzunluğundaki duvarları farklı temalarla ve Büyükçekmece'nin sembolü olan figürlerle boyadı. Büyükçekmece Halk Akademilerine bağlı 7 sanatçının yaklaşık 15 gün içinde tamamladığı duvar görsel bir şölen oluşturdu.

Düzenlenen etkinliği yerinde ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sanatçılardan resimlerle ilgili bilgiler aldı. Eline aldığı fırça ile duvardaki resimlere şekil vermeyi ihmal etmeyen Başkan Akgün görsel şölen sunan resim duvarı oldukça beğendiğini söyledi. Festival hazırlıkları hakkında da açıklamalar yapan Hasan Akgün, 64 ülkenin katılacağı festivalin, dünyada en büyük katılımlı festival olduğunu açıkladı. Festivalde 1500'ü aşkın sanat elçisine estetik bi görüntü sunmak için çaba sarfettiklerini ifade eden Akgün, "Büyükçekmece'ye gelen bütün sanat elçillerinin en iyi şekilde ağırlanması için, şehrin çeşitli yerlerinde bu duvar boyaması gibi çok çeşitli festivale uygun sanatsal faaliyetleri devam ettiriyoruz" dedi.

Düzenlenen festivalin bu yıl özel bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ortadoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle festivalin temasının 'Yurtta barış, dünyada barış' olduğunu söyledi. Başkan Akgün konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya'da bir oyun oynanıyor. Ortadoğu yeniden şekillendiriliyor. Bir Amerikan oyunu, projesi devam ediyor, buna da dünya seyirci kalıyor. Bu nedenle bizim 64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katıldığı bu festivalin ana teması Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü hatırlatırcasına onu ön plana çıkarttık. Taksim'de İstiklal Caddesi'nde yürürken hepimiz yurtta barış, dünyada barış diyeceğiz. İsra'il'de, Suriye'de, Irak'ta ve diğer savaş olan yerlerde 64 ülkeden katılan sanat elçileriyle hep beraber savaşı bırakın,barış her şeyin en güzelidir çağrısı yapacağız. Özellikle İsrail'e çağrımız, önümüzde tüm İslam aleminin yaşayacağı bayram var. Bırakın çocuklar şekerlerini, harçlıklarını alsın ve sevinsinler. Bırakın kadınlar bayram sevincini ailesiyle, eşiyle, çocuğu ile yaşasınlar. Bırakın bayramda kan akıtmayı." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece'de Savaşa Karşı Barış Temalı Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement