Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü

Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü

Büyük zaferin 92. yıl dönümü Elbistan, Göksun, Andırın, Türkoğlu, Afşin ve Pazarcık'ta düzenlenen törenle kutlandı.

30.08.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük zaferin 92. yıl dönümü Elbistan, Göksun, Andırın, Türkoğlu, Afşin ve Pazarcık'ta düzenlenen törenle kutlandı.

Elbistan'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törende çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Üsteğmen Mümtaz Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra binbaşılığa terfi eden Şahin Kocaköse ve Üsteğmenliğe terfi eden Mümtaz Çetin'in rütbelerinin verildiği tören, şiirler okunmasıyla sona erdi.

Törene, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Belediye Başkan Vekili Necati Kul'kurum amirleri, okul müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Göksun

Hükümet Konağındaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Çetinkaya ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri sivil tolum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Pehlivan, makamında tebrikleri kabulü etmesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde bir üst rütbeye terfi eden personele rütbelerinin takılmasıyla sona erdi.

Andırın

Atatürk Ortaokulu önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Fatih Mehmet Akel yaptı.

Akel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferin,gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Törene, Kaymakam Alper Çifci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Gezer, Belediye Başkanı Baki Tezcan, daire amirleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Türkoğlu

Hükümet konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk konuldu.

Astsubay Çavuş Mustafa Erdem'in yaptığı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona eren törene, Kaymakam Serdar Kartal, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Ziya Çelik, Belediye Başkanı Osman Okumuş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Afşin

Hükümet Konağı önünde başlayan törende, Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Erkan Örs yaptı. Örs,  30 Ağustos'un ulu önder Atatürk'ün liderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, "yenilmez" denilen dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin, sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi.

Programa Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilgililer katıldı.

Şiirlerin ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından program sona erdi.

Pazarcık

Pazarcık Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Atatürk anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Astsubay Şehnaz Aydın, Günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türk milletinin o günlerin zifiri karanlığında ve yokluğunda gücünü damarlarındaki asil kandan alıp "Ya İstiklal ya Ölüm" diyerek tüm yurdu saran düşmanı görülmemiş bir kahramanlıkla ait oldukları topraklara geri gönderdiğini kaydetti.

Törenin ardından, Boztepe makamında protokol üyelerinin ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkan vekili Adnan Pınarbaşı, Garnizon komutan vekili Jandarma Üsteğmen Ünal Bayhan, şehit yakınları ve gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement