Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

ADDİS Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği ile askeri ataşelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 93.yıl dönümü münasebetiyle resepsiyon verdi.

31.08.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADDİS Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği ile askeri ataşelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 93.yıl dönümü münasebetiyle resepsiyon verdi.

Büyükelçi Osman Rıza Yavuzalp ile Askeri Ateşe Albay Ayhan Saniç'in evsahipliğinde Hilton Otel'de gerçekleştirilen resepsiyona, yabancı misyon temsilcileri, Etiyopyalı yetkililer ile bu ülkede bulunan Türk vatandaşları katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda, Büyükelçi Yavuzalp bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırılarına karşı uluslararası dayanışma çağrısı yapan Büyükelçi Yavuzalp, şehit olan güvenlik görevlileri ile sivil vatandaşları da rahmetle andı.

Türk ordusunun dünyanın en büyük orduları arasında yer aldığını, NATO içerisinde ikinci büyük güç olduğunu belirten Yavuzalp, terör örgütleri PKK ve DAEŞ'in Türk halkına yönelik terör eylemlerinde bulunduğunu söyleyerek teröre karşı uluslararası toplumun ortak tavır alması gerektiğini kaydetti.

Resepsiyonda daha sonra İkinci Katip Haluk Demir tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos özel kutlama mesajı okundu.

Resepsiyon, sinevizyon gösterimi ve davetlilere sunulan ikramın ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement