Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta törenlerle kutlandı.

30.08.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Vali Aksoy'un makamında tebrikleri kabulünün ardından etkinliklere valilik önündeki İnaloğlu Caddesi'nde devam edildi.

Törende Vali Aksoy ve Korgeneral Yılmaz, vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende askeri bando konser verdi.

Günün anlamını belirten konuşmanın ardından geçit töreni ile kutlama sona erdi.

Siirt'te askerlerden yürüyüş

Siirt'te, askerler, 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan törenin başladığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar "Her şey vatan için" ve "Vatan sana canım feda" sloganları eşliğinde yürüdü.

Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı temsilen katılan Belediye Başkan Yarımcısı Zekeriya Çığır'a "Belediye Başkanı nerede?" diye sordu. Çığır'ın net bir cevap verememesi üzerine Tutulmaz, "Ne yapıyor, bölgeyi mi kurtarıyor, özerklik mi ilan edecekler?" diye sordu.

Tutulmaz ve Çığır'ın kısa süreli diyaloğunun ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Akçakale ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Daha sonra Vali Tutulmaz, makamında tebrikleri kabul etti.

Hükümet konağı önünde devam eden törende Vali Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Çığır, vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Kutlama, geçit töreni ile sona erdi.

Bingöl

Valilik önünde düzenlenen törende Vali Vekili Muhammet Fuat Türkman, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ve Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Binbaşı Deniz Dönmez, Türk ulusunun ve kahraman Türk ordusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyerek, bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda nasıl şahlanacağını 30 Ağustos Zaferiyle dünyaya gösterdiğini söyledi.

Dönmez, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan bizler, milletten aldığımız güç ve kuvvetle atalarımızın emanetiyle güçlü ordumuzun bize miras bıraktığı şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarını korumaya ve bu uğurda dün olduğu gibi, bugün de canımızı seve seve vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Program, Vali Vekili Türkman'ın makamda tebrikleri kabulüyle sona erdi.

Batman

Batman'daki ilk tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Güney ile kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Turgut Özal Bulvarı'nda devam etti.

Tören alanına askerler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak yürüdü.

Vali Çelik ve Tuğgeneral Güney'in halkı selamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Kutlama, tören geçişiyle son buldu.

Mardin

Valilik bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Vali Koçak'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından valilik önünde devam eden törende Koçak, Kırhan ve İmrak halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende Yüzbaşı Üzeyir Arısüt, günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Geçit töreninin ardından kutlama programı sona erdi.

Şırnak

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Ali İhsan Su ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, makamda tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement