Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde'de tören düzenlendi.

30.08.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde'de tören düzenlendi.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Orhan Düzgün, MHP Kayseri Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Süleyman Korkmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi.

Vali Düzgün, burada yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahraman silahlı kuvvetlerin büyük fedakarlıklar göstererek, milletle el ele bağımsızlık mücadelesi verdiğini söyledi.

Kayseri'de daha önce NATO Caddesi olarak bilinen yerde yapılan kutlamaların bu yıl Cumhuriyet Meydanı'na alındığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Bundan sonra halkımızın da daha geniş katılımıyla kutlamayı arzu ediyoruz. Günümüzde maalesef bu büyük milleti, devleti yıkmak için gayret gösteren bazı kişiler var. İnşallah, onların emellerine ulaşamayacağına inanıyoruz. Bu ülkeyi zor duruma düşürmek, bu Cumhuriyeti yıkmak için gayret gösterenlerin bu gayretlerinin boşa çıkacağını ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer bazı teşebbüsler oldu ama hepsi de onlar için hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Emniyet teşkilatımıza ve silahlı kuvvetlerimize yapılan saldırıları da kınıyorum. Hiçbir suçu olmayan masum insanlara karşı silah doğrultmak kalleşçe bir saldırıdır. İnşallah, el birliğiyle bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum."

Valilikteki bayramlaşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara geçildi.

Vali Düzgün, vatandaşların bayramı kutladıktan sonra askeri birliklerin geçidiyle tören sona erdi.

Sivas

Sivas'taki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Sivas Valisi Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ın çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Barut, Sağır ve Aydın Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Bu arada törenin yapılacağı alanın çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve tören alanına giren vatandaşların arama noktasında polis ekiplerince aranarak alana alındığı görüldü.

Yozgat

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Daha sonra Yazıcı, Yıldırım  ve Arslan, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Kırıkkale

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Kolat, Kocaoğlu ve Saygılı, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki törende, Kırıkkale Garnizon Komutanlığında görevli Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı, bugünün büyük Türk milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü tüm dünyaya gösterdiği şanlı zaferin yıl dönümü olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Ardından askeri birlikler ve araçlar geçiş yaptı.

Vali Kolat, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun temel taşı olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına şükran ve minnet borçlu olduklarını vurgulayan Kolat, "Ülkemiz şu anda çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Terör olaylarının artması şehitleri beraberinde getirdi. Bu millet her zaman birlikten, beraberlikten yana olmuştur. Bunun da altından kesinlikle kalkacaktır. Şehitleri rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Kırşehir

Anıt Meydanı'nda düzenlenen törene, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, diğer protokol üyeleri ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam etti.

Daha sonra Vali Şentürk, makamında tebrikleri kabul etti.

Niğde

Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Yarbay Şinasi Budaklı, burada yaptığı konuşmada, Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden birinin yıl dönümü olduğunu belirterek, "Bu zafer, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş birlik ve beraberlik ruhu içinde hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azminin ve inancın zaferidir" dedi.

Daha sonra Kılıç, Taşkın ve Akdoğan, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Kabulün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda geçit töreni yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement