Büyük Usta'ya Muhteşem Anma - Son Dakika
Yerel

Büyük Usta'ya Muhteşem Anma

Büyük Usta\'ya Muhteşem Anma

Karşıyaka Belediyesi, unutulmaz şair Attila İlhan’ı doğumunun 90. yılında şiir dolu iki geceyle andı.

16.06.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi, unutulmaz şair Attila İlhan'ı doğumunun 90. yılında şiir dolu iki geceyle andı. Attila İlhan adına düzenlenen ve sanat şölenine dönüşen Şiir Yarışması'nın Ödül Törenine ünlü isimler akın etti. Gecede şiirler okundu, şarkılar söylendi, Karşıyakalılar sanata doydu.

SANAT ŞÖLENİNE ÜNLÜ YAĞDI

Karşıyaka Belediyesi tarafından usta şair Attila İlhan anısına düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Attila İlhan Şiir Ödülleri, muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğe şiir ve yazın dünyasının tanınmış isimleri Zeynep Oral, Can Ataklı, Hakan Aygün, Haluk Işık, Namık Kuyumcu, Ahmet Telli, Hülya Savaş, Hüseyin Yurttaş, Ünal Ersözlü, Hidayet Karakuş, Tuğrul Keskin ile bine yakın sanatsever katıldı.

USTA ŞAİR ŞARKI VE ŞİİRLE ANILDI

Geceye katılan usta isimler, Attila İlhan'ın şiirlerini okudu. İlhan'ın eserlerinden bestelenen ve Evrim Özkaynak ile Teyfik Rodos tarafından seslendirilen şarkılar da salonu dolduranlara keyifli saatler yaşattı. Karşıyakalılara sanat şöleni yaşatan sanatçılar, Attila İlhan Şiir Ödülleri'nin geleneksel hale getirilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek Karşıyaka Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür etti.

"ATTİLA İLHAN'I ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK"

Karşıyaka'yı sanatın başkenti yapacaklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kentimize, ülkemize değer katan isimleri ölümsüzleştirmekten ve gelecek kuşaklara taşımaktan onur duyuyoruz. Attila İlhan, Karşıyaka'da doğup büyüyen çok önemli bir sanatçıdır. Geleneksel hale gelecek olan Şiir Yarışmamız sayesinde hem yeni şairler yetiştireceğiz hem de İlhan'ı ve eserlerini ölümsüz kılacağız. Karşıyakalılık; gücünü, ona değer verenlerden, üretenlerden ve tarihinden alır. Karşıyakalılık, ruhunu ve duruşunu, Mustafa Kemal Atatürk'ten, onun gösterdiği çağdaş, demokrat, laik ve devrimci yürüyüşten alır. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"SANATA KATKIMIZ SÜRECEK"

Attila İlhan'ın Karşıyaka'da doğup büyüdüğünün altını çizen Akpınar, "Attila İlhan, sahilimizden bakıyor İzmir'e. Rölyefini astığımız o evden çıkıp, Karşıyaka İskelesinden vapura binip, her sabah öyle ulaşıyor gazetesine. Karşıyaka var olduğunca, Attila İlhan hep yaşayacaktır. Edebiyatımızın, düşünce ve sanat hayatımızın ölümsüz kaptanını, büyük hatırasına adadığımız Şiir Ödülüyle de selamlamak, bizim doğal görevimizdir. Bu ödül sayesinde, bıraktığı ışıklı yoldan yürüyecek nice şairi, ülkemiz edebiyatına kazandıracağız" diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Karşıyaka Belediyesi tarafından usta şair Attila İlhan'ın anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler ile eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu. 186 eserin katıldığı yarışmada 1'inciliği Hıdır Işık ve Serap Aslı Araklı kazanırken, Jüri Emek Ödülü'nü Sadık Kırımlı, Özendirme Ödülü'nü ise Gülçin Salihli aldı. Dereceye girenler, ödüllerini Başkan Akpınar ve sanatçı konukların elinden aldı.

İLHAN İÇİN ANMA GECESİ

Attila İlhan Ödül Töreni'nden bir gece önce de Usta Şair için Anma Etkinliği düzenlendi. Namık Kuyumcu, Nihat Behram ve Ahmet Telli'nin konuşmacı olarak katıldığı gecede, İlhan'ın eserleri ve hayatı ile ilgili önemli noktalar paylaşıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Usta'ya Muhteşem Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement