Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Kayseri, Sivas, Erzincan, Kırıkkale, Tokat, Malatya, Niğde, Yozgat, Kırşehir, Tunceli ve Elazığ'da Atatürk'ü anma törenleri düzenlendi.

10.11.2014 17:36  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Kayseri, Sivas, Erzincan, Kırıkkale, Tokat, Malatya, Niğde, Yozgat, Kırşehir, Tunceli ve Elazığ'da törenlerle anıldı.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Vali Düzgün, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Atatürk'ün vefatının 76'ncı yıl dönümünde millet olarak onu saygıyla, şükranlar ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Bu arada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen anma programında, İstiklal Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk'ün sevdiği şarkıları ve Atatürk oratoryosunu seslendirdi.

Sivas

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve Atatürkçü Düşünce Derneği adına öğrenciler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Barut, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet kenti Sivas'ta, Ulu Önder Atatürk'ün huzurunda olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan Sivaslıların, bugün de aynı ruh ve heyecanı yüreklerinde hissettiklerini ve bunun haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Barut, "Ebediyete intikalinizin 76. yılında, üzerine aldığı sorumluluğu taşımaya devam eden Sivaslılar, sizi, silah arkadaşlarınızı ve nice adsız kahramanları rahmet, minnet ve şükranla anıyor" diye konuştu.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlen törene geçen Barut ve beraberindeki protokol üyeleri, burada Sivas Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programı izledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, sinevizyon ve oratoryo gösterilerinin sunulduğu program, Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

CÜ'de "Ata'ya Saygı Koşusu" düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) de anma töreni düzenlendi.

Tören öncesinde, rektörlük binası önünden kültür merkezine kadar yürüyen CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve öğretim elemanları, okutman Ergün Tarıkahya'nın hazırladığı "Atatürk" konulu belgeseli izledi.

Anma programı kapsamında CÜ kampüsünde "Ata'ya Saygı Koşusu" düzenlendi.

Prof. Dr. Kocacık, centilmenlik çerçevesinde yarış yapılması temennisinde bulunarak, yarışı başlattı.

Erkeklerin 3 bin metre, kadınların ise bin 500 metre koştuğu yarışta, erkeklerde Nuh Özdemir, kadınlarda ise Kübra Yağcı birinci oldu.

Erzincan

Erzincan'da, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Erzincan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri, İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Atatürk oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Tarih öğretmeni Asuman Akartepe, törende konuşma yaptı.

Törene, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı; saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Ali Kolat ve beraberindekiler, buradaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde  "10 Kasım Atatürk'ü Anma" konulu resim sergisinin açılışına katıldı.

Kolat, açılışta yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 76. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını söyledi.

Resim sergisinin açılışının ardından "Atatürk'ün Son Zamanı" ve "Devlet Adamı Atatürk" konulu konuşmaların yapıldığı törende, "Atatürk ve Kurtuluş Savaşı" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Törene, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tokat

Tokat'taki törende, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Malatya

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Malatya'da törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Süleyman Kamçı, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Törene, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, protokol üyeleri, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kamçı ve beraberindekiler, törenin ardından Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Niğde

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Niğde'de törenle anıldı.

Niğde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı; saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Necmeddin Kılıç ve beraberindekiler, buradaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde "10 Kasım Atatürk'ü Anma" konulu resim sergisini gezdi.

Hüdavent Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Recep Koçer, törende konuşma yaptı.

Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildiği törene protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yozgat

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Yozgat'ta törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Vali Vekili Yavuz Güner, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Ali Akgül'ün çelenk sunmasıyla başladı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Vekili Güner ve beraberindekiler, tören sonrası, Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Özel Fotoğraflarla Atatürk'ün Son Yolculuğu" sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışının ardından Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci Korosu, Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Tunceli

Tunceli'de Atatürk Mahallesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ve öğrenciler katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden törende, Cumhuriyet Ortaokulu Edebiyat Öğretmeni Sinem Aydın, konuşma yaptı.

Anma programı, öğrencilerin okuduğu şiirler, oratoryo, ödül töreni ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Anma programına, Vali Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Çardakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kırşehir

Ankara Caddesi'nde Kırşehir Valiliği ek binası önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenkler sunuldu.

Tören, saat 09.05'te sirenlerin çalınmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve öğrenciler katıldı.

Anma programı çerçevesinde, daha sonra, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda konferans düzenlendi. AEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ulvi Özdemir'in "Çağdaş Bir Devlet Adamı Olarak Atatürk" konulu konferansının ardından, aynı salonda "Resimlerle Atatürk" adlı sergi açıldı.

Elazığ

Elazığ'da Eski Hükümet Konağı Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde devam eden törende, Mezre Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve oratoryo gösterisi ile Atatürk'ün hayatını anlatan slayt gösterisi yer aldı.

Törende ayrıca, "10 Kasım ve Atatürk" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

8. Kolordu Komutanlığı ve Garnizon Komutanlığı adına Kurmay Yüzbaşı Fatih Gökşin, törende konuşma yaptı.

Törenlere, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, protokol üyeleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement