Büyük Önder Atatürk Anıldı - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk Anıldı

Büyük Önder Atatürk Anıldı

Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de anıldı.

10.11.2014 13:03  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de törenle anıldı.

Adana'daki tören, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse'nin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen bayrak, yarıya indirildi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde devam eden törende, Topçu Kurmay Binbaşı Engin Türkmen, Atatürk'ün asker kişiliğini anlattı.

Konuşmanın ardından 6. Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bando Komutanlığı ve Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Halk Müziği Topluluğu konser verdi.

Osmaniye

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve diğer kurumların çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Kerem Al, şeref defterine, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, istiklal mücadelesinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vefatının 76. yıl dönümünde, minnet ve şükranla anıldığını yazdı.

Bu arada, Cebelibereket Ortaokulu Müdürü Hatice Güntürkün, tören sırasında bayıldı. Alanındaki 112 Acil Servis görevlileri tarafından ambulansa taşınan Güntürkün'ün, tansiyonunun düşmesi sonucu rahatsızlandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde devam eden törende, lisesi öğrencileri, Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

Mersin

Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Siren seslerinin yükselmesiyle trafik dururken, vatandaşlar da saygı duruşuna geçti.

Program daha sonra Mersin Kültür Merkezi'nde devam etti. Öğrencilerin, Atatürk ile ilgili okuduğu şiirlerin ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Hatay

Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven'in, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Topaca, anıt şeref defterine, "Ülkemizi, karanlıktan aydınlığa çıkaran, toplumumuzu çağdaş yaşam biçimine kavuşturan ölümsüz önderimiz olarak gönüllerdeki erişilmez yeriniz değişmeyecek. Size olan sevgimiz, saygımız ve inancımız artarak devam edecektir" ifadelerini yazdı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Antakya Kültür Merkezi'nde, Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi'nin hazırladığı resim sergisinin açılışı yapıldı ve Nihal-Turgut Anlar Anadolu Lisesi'nin hazırladığı anma programı gerçekleştirildi.

Suriyeliler de Atatürk'ü andı

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçesinde TEKEL çadır kentinde kalan Suriyeliler de Atatürk'ü andı. Suriyeliler, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te, Türk görevlilerle saygı duruşunda bulundu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    21:53 Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü E.D. ve İ.G. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement