Büyük İstanbul Otogarı'nda İdrar Kokusundan Durulmuyor - Son Dakika
Güncel

Büyük İstanbul Otogarı'nda İdrar Kokusundan Durulmuyor

Büyük İstanbul Otogarı\'nda İdrar Kokusundan Durulmuyor

Günde binlerce insanın kullandığı Büyük İstanbul Otogarı'nın duvarları çatlak ve dökük içinde. Tuvaletler kapalı olduğu için insanlar duvar kenarlarını tuvalet olarak kullanıyor.

30.08.2015 13:29  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde silahlı kavgalarla gündeme gelen, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük dünyanın ise üçüncü büyük otogarı Büyük İstanbul Otogarı, kaderine terk edildi.

Esnafından yolcusuna kadar herkes otogarın son halinden rahatsız. En büyük sorunun temizlik ve tuvalet sorunu olduğunu söyleyen esnaf, otogar yönetiminden şikayetçi. Her ay düzenli olarak aidatlarını ödediklerini belirten otogar esnafı, aidatları yatırdıkları halde herhangi bir hizmetin sunulmamasını vurgulayarak ödenen aidatlarının nereye gittiğini soruyor.

"HER YER PİSLİK İÇİNDE"

Peronların olduğu bölümlerin alt katlara göre daha temiz olduğunu belirten 25 yıllık otogar esnafı Zeki Alagöz üst katlara makyaj yapıyorlar alt katlar umurlarında değil, idrar kokusundan durulmuyor diyerek şunları anlatıyor:

"Her taraf pislik içerisinde ama bu durum kimsenin umurunda değil. Yönetime defalarca dilekçe verdik ama karşımızda muhatap olabilecek birileri yok. Bu katta 180 tane dükkan var ama ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir tuvalet bile yok. Tek bir tuvalet var, o da kapalı. Bundan dolayı insanlar köşe başlarını ve tenha yerleri tuvalet olarak kullanmak zorunda kalıyor. Biz otogar yönetimine düzenli olarak her ay 12 TL olan aidatlarımızı ödüyoruz. Araçları olanlar ise 60 TL ödüyor. Fakat gördüğünüz gibi her yer pislik içerisinde, burada hiç temizlik yapılmıyor. Eskiden düzenli olarak buralar süpürülürdü ve haftada bir defa yıkanırdı. Otogarda bir başıboşluk almış başını gidiyor. Yönetimin tek derdi rant olmuş."

"AKŞAM DURULMUYOR!"

Otogarda 11 yıllık esnaf olan Asuman Vatansever de şikâyetçi. Akşam 19.00'dan sonra her türlü pisliğe şahit olduğunu belirten Vatansever, "Her geçen gün, her türlü pisliğe şahit oluyorum. Alkoliği burada, Bonzai içeni burada, fuhuş yapanı burada. Güvenlik denilen bir şey yok. Üstte sözde bir yönetim var, ama bizler bu yönetimi nedense hiç görmüyoruz." diyor. Koskoca İstanbul otogarında 6 tuvaletin olduğunu, bunların ise paralı olduğunu söyleyen Vatansever, "İnsanlar bu katlardan burnunu kapatarak geçiyor. Merdiven dipleri ve köşeleri idrardan geçilmiyor. O kadar kötü kokuyor ki! Temizlik yok, su yok. Belediyeye ve otogar yönetimine defalarca durumu anlattık ve dilekçe yazdık fakat değişen bir şey olmadı." diye konuşuyor.

YÖNETİMDEN HİÇ SES YOK

Otogarda yönetimin görüşünü de almak istedik. Ancak yönetim katında sadece bir güvenlik görevlisi vardı. Milliyet'ten geldiğimizi söyleyince kapıyı arkadan kilitleyerek "Pazartesiden önce kimse gelmez." cevabını verdi.

25 KİLO ÜSTÜ BAGAJ İÇİN EK ÜCRET

Sık sık yaşanan kavgalarla gündeme gelen otogarın taksicileriyle görüştük. Siirtli taksiciler bir süre önce Batmanlı ve Siirtli taksiciler arasındaki kavgayı anlattılar. Müşterilerden yol parası dışında 5 TL ek ücret alınmasını da taksiciler, "Araca binen müşteri, peynirden, turşuya aklınıza gelebilecek her şeyi götürmemizi söylüyor. Bunların suyu araca aksa ne yapacağız. Bir araç temizleme 20 TL. Zaten 25 kilonun üzerindeki bagajlardan ücret almamız yönetim tarafından bize bildirildi." diye konuşuyorlar.

"İSTANBUL'A YAKIŞMIYOR"

Bir taraftan çöpler, dökük duvarlar diğer yandan da yoğun idrar kokusu otogarın harabeye döndüğünü gösteriyordu. Koku ve görüntüden rahatsız olan sadece otogar esnafı değildi. Seyahat için otogarda bulunanlar da duydukları rahatsızlığı dile getiriyor. Yolculardan Yağmur Işık, "İstanbul gibi bir şehre hiç yakışmıyor bu otogar. Hizmeti bir tarafa bırakın, hijyen hiç yok. Para verip tuvaletlere giriyoruz ama pislik içerisindeler. İleride otobüsün eşyalarımızı bıraktığı yerde idrar kokusundan durulmuyor." ifadelerini kullandı.

KORKU TÜNELİ GİBİ

Otogarın alt katlarının yönetim tarafından unutulduğunu ve çürümeye terk edildiğini söyleyen 12 yıllık esnaf Mehmet Atış, "Yolcular buradan gece geçerken korkuyor. Görüntüler korku filmlerini aratmıyor. Alt katlar korku tüneli gibi. Işıklandırma yok, duvarlar dökülüyor. Kışın gördüğünüz bu yerlerde küçük göletler oluşuyor. Üst kattan akan yağmur sularını engellemek için plastik kovalar kullanıyoruz. Otogar dökülüyor ama kimsenin umurunda değil. Aydınlatma, boyama, temizlik her şeyi biz yapıyoruz." diyor. (Kaynak: Milliyet)

Son Dakika Güncel Büyük İstanbul Otogarı'nda İdrar Kokusundan Durulmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • ....: hepsi doğu insanı ahlaksız pislik adi kansızlar 27 11 Yanıtla
  • İSPATLANIYOR: Biz %99 u müslüman bir ülkeyiz. Temizlik imandan gelir. İşte kaniti 25 6 Yanıtla
  • amasyali: Otobusler coplerini etraftaki agaclik alanlara atiyor. Buyuk sehir belediyesi otogara el atmali.. 24 1 Yanıtla
  • efekarli: Metropol ha guldurmeyin beni turkiyede tuvaletler parali napsin millet insanlarin gittikce yasam alani daraliyor millet iyice bunaldi ben 90 li yillari ozledim akp milleti iyice koseye slklstirdi altlarina isetir duruma getirdi:)) 11 13 Yanıtla
  • ÖĞRETMEM: Hayatımda bu kadar ilkel bir otogar görmedim hiç birde metropolde yaşıyoruz hangi akıllı mimar çizmiş acaba tumden yıkılıp yeniden ve modern yapılması lazım istanbul a yakışmıyor 22 0 Yanıtla
  • xxx: Ülkemizde gez gör herkes kendini beğenmiş kendini herkes çok temizmis gibi gösteriyor ortak kullanim alanlarimiz rezalet bence çoğunun evide pis birde asiri parfüm modasi baslamis zaten pis parfüm sürüyor hemen temizlendi sanki pis önce dus 19 2 Yanıtla
  • ZAZA NİYAZİ: İŞID İLE PKK AYNI. HATTA PKK DAHA VAHŞİ,,,,,,,,,,,,,İŞID İLE PKK AYNI. HATTA PKK DAHA VAHŞİ,,,,,,,,,,,,, 12 9 Yanıtla
  • esesli vatandaş: gelinde Eskisehir'de Yılmaz Büyükerşenin icraatını görün. otogarda tuvaletler ücretsiz. yönetim duyarlı.her yer pırıl pırıl. ama iktidar partisinin belediyelerinin yönetimindeki illerdeki otogarlar rezalet. çünkü oralar yandaşlara peşkeş çekilmiş. herkes kafasına göre iş yapıyor. devletin malı deniz hesabı. 15 5 Yanıtla
  • bay: Milletin allahi para olmus. Insanlik diye birsey yok. 17 2 Yanıtla
  • ısmail: onlar konuşur akp yapar,ver oyunu akp ye sidik koksun heryer 11 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edilen müze, Kurtuluş Savaşı'nda yer alan geminin tarihi destanını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi
    16:14 Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal alanı bulunan Peşmen Nevruzu endemik bitkisi, Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi. Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileriyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik, çocukların doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.


Advertisement