Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması

"(Bursaspor taraftarlarının Volkan Demirel aleyhine tezahüratı) Olumsuz tezahüratlar ve 'vatan haini' lafları var. Hiçbir oyuncumuz, hiçbir Türk evladı vatan haini değildir.

26.11.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi konuk ettikleri ve 1-1 berabere kaldıkları müsabakada, yeşil-beyazlı taraftarların yaptığı tezahürata ilişkin, "Olumsuz tezahüratlar ve 'vatan haini' lafları var. Hiçbir oyuncumuz, hiçbir Türk evladı vatan haini değildir. Bize de bu yakışmaz" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, yarışın devam ettiğini, Fenerbahçe maçı sonrası puan durumuna bakıldığında sıkışmış bir lig gördüklerini söyledi.

Takımların maç başına puan ortalamasının düşük seyrettiğini belirten Güneş, şöyle devam etti:

"Lider görünen iki takımın yirmişer puanları var. En altta baraja yakın olanlarda ise 8-9 puan var. Yarısının yakın puanı var. Büyük bir kopma yok. İlk 5 içindeyiz. Her takımın yukarı aşağı inip çıkacağı bir lig görüyoruz. Son müsabakada kazanmak için oldukça arzuluyduk, istekli, öz güvenli oynadık. Düşünce olarak da oyun anlayışımızı ve stilimizi sahaya yansıtmaya çalıştık. İki takım da iyi oynadı. Zaten Fenerbahçe, buraya lider olarak gelmişti. Bizim için de kritik bir baraj çünkü kaybetseydik 9'uncu sırada olacaktık, bir puan geride olmamıza rağmen. Yenseydik 4'üncü olacaktık. Böylesine bir değişkenlik var orada. Alttan kopmayı ve yukarı yanaşmayı sağlayamadık ama bu her zaman mümkün. Oyuncu kadromuz, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Geride kalan 10 maçın hiçbirinde, 'Bu maçta da şans yardım etti, bir puan aldık' dediğimiz bir maç yok. Hep oyun olarak hayıflandık. Bütün bunlar geride kaldı. Bugün itibarıyla takımımızın puanı 15 ve ligde sıralamada ilk 5'teyiz. Benim de kabahatim var, hep 'ilk 5' dedim, oyuncular da o 5'te kaldı."

Sakatlığı süren 3 oyuncu İstanbul Başakşehir maçında yok

Güneş, sakatlıkları bulunan Ethem Ercan Pülgir, Yasin Pehlivan ve Traore'nin durumlarının iyiye gittiğini ancak deplasmandaki İstanbul Başakşehir maçında oynayamayacaklarını ifade etti.

Diğer oyuncularının zihinsel ve fiziksel yorgunlukları bulunduğunu anlatan Güneş, "Yarın tek idman yapıp İstanbul'a gideceğiz. Bunu sorarsam inşallah olay çıkmaz ama yine fikrimi söyleyeyim; neden pazartesi bizi oynatıp cuma günü tekrar oynatıyorlar da rakibimizi iki gün önce oynatıp ondan sonra cuma oynatıyorlar anlamıyorum, öğrenmek istiyorum sadece. Suç unsuru olmaz inşallah. Neden bunlar yapıldı? Cezalı bir oyuncuya ceza verilince niye ötelenir? Bunları bilirsek biz de ondan faydalanırız veya o kurallara uyarız. Onun için öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Genel havaya bakıldığında, kendine güvenen, moralli, güçlü bir takım olduklarını vurgulayan Güneş, Fenerbahçe maçında kaleci Harun Tekin ile Volkan Şen'in tartışmasının doğru olmadığını belirtti.

Bu tür olumsuzlukların hiç yaşanmaması gerektiğine değinen Güneş, "Harun'la görüştüm, Mehmet Topal yerdeyken, '(Sen niye yatmıyorsun) mu demiş, o da zaten (O yerde, benim yatmama gerek yok) mu demiş. Böyle basit bir konu ama doğru bir görüntü değildi, daha dikkatli olmalıyız. Onu devre arasında hallettiler" ifadesini kullandı.

Ligde 4 gün arayla iki maça çıkmaları

Şenol Güneş, müsabakada yeşil-beyazlı taraftarların çok iyi bir şekilde takıma destek verdiğini dile getirdi. Taraftarların, özellikle Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel aleyhine yaptığı tezahüratı hatırlatan Güneş, "Olumsuz tezahüratlar ve 'vatan haini' lafları var. Hiçbir oyuncumuz, hiçbir Türk evladı vatan haini değildir. Bize de bu yakışmaz. Taraftar grubumuz, elit bir taraftar grubu. Tezahüratlarıyla hem bize destek olmalı hem de rakibi olumsuz etkilemeli ama çirkin, onlara yakışmayan hiçbir tezahüratın olmasını istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarlara, olumsuz tezahürat yapmama çağrısında bulunan Güneş, şunları kaydetti:

"Mesela hakem o pozisyonda Caner'i dışarı atabilirdi, daha 30'uncu dakikada. Onu hiç gündeme getirmedik yani hakem öyle karar vermiş. Bana da diyor ki 'Hocasına yaptığı için.' Peki seyirciye yapsaydı? Bayrağa vursaydı? Kime yaptığına mı bağlı? Fair-play dışı bir hareketse bu da tartışılması gereken bir konudur aslında. Bir oyuncu, saha içinde yaptığı fair-play dışı hareketi kime yaparsa yapsın, dışarı atılmalı. Aslında ciddi bir konu bu. Bunlar, konuşulan ama gündem için konuşulan konu. Bunlara zamanımız yok. Bize pazartesi günü maç oynatıp, dün dinlenme, bugün sizle bir araya geldik, yarın da gidiyoruz yani. Cuma günü maç oynayacağız. Zaman yoksa tamam anlarım ama niye yapıldı, onu merak ediyorum. Bunları hazırlayan arkadaşlara bir kez daha söylüyorum; bunları neye göre yapıyorsanız bize söyleyin, biz de ona göre çalışalım. 3 günde bir maçın yorgunluğu sadece fiziksel değildir, zihinseldir, psikolojiktir."

Ozan İpek ve Bekir Yılmaz'ın performansları

Bir gazetecinin, "Ozan İpek'in performansını nasıl buluyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Güneş, şöyle konuştu:

"Ozan İpek, bu maçta oynayamayabilirdi. Ozan, şu anda daha iyi durumda. Şöyle bir sıkıntısı var, fizik, maç performansı olarak çok büyük kayıpları var. Bir, iki aydır mesafe alıyor, çok çalışıyor. İki ayak arasında kuvvet farkı var. Şu an özel de çalışıyor. Bunu yapınca da mesafe alıyor. Ciddi sakatlıklar geçirdi. Oynayamadı, menisküsten dolayı kaybı oldu. Maçın gidişi de önemliydi. Bu maçta da verimliydi, oyuna iyi girmesi, hazır olması. Bekir de o da çok katkı yaptı, oyunun kontrolü de bize geçti. Ozan'ı verimli buldum ama daha iyi olabilecek bir Ozan. Çünkü oyun görüşü, becerileri bize katkı yapacak bir oyuncu. Çabukluk olarak daha iyi olduğu sürece iyi. Rize'de de oynattım ama bu kadar iyi oynamadı." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement