Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması

"(Fenerbahçe maçı) Oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle, cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız" "(Holmen'in oynamaması) Bu oyuncuya da haksızlık, futbola da haksızlık. Doğru değil. Bu da çağ dışı bir şey bana göre"

21.11.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de iç sahada Fenerbahçe ile oynayacakları müsabakaya ilişkin, "Oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle, cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, futbolun düzgün, temiz, keyif alınan bir oyun olduğunun zaman zaman unutulduğunu söyledi.

Futbolda sabır, inanç, cesaret ve yaratıcılığın bulunduğunu belirten Güneş, "Ayakla oynanan bir oyun, kafayla da oynanır ama aklımızı kullanarak oynuyoruz. Elle oynayan, kaleciler var ama hiçbir zaman ayak oyunu olmadığını bilmemiz gerekir. Oyun içinde oyun aramak doğru değil" diye konuştu.

Düşünceler daha temiz, berrak, net şekilde karşı tarafa verilebildiği takdirde daha sağlıklı bir ortam olacağına inandığını dile getiren Güneş, futbolun yok etme ve düşman olma savaşı anlamına gelmediğinin asla zaman unutulmamasını istedi.

Bu oyunun, iki takımın en güzel işlerini ortaya koyma yarışı olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

"Bu yarışı unutursak savaşa başlıyoruz. Futbol olarak sezon başında en güzelini ortaya koymaya çalıştık. Futbol adına ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştık. Fair-play duygusuna bugün daha çok ihtiyaç olduğunu söylemek istiyorum. Barış, kardeşlik, sevgi, saygı olduğunu unutmadan yarışacağız. Öyle yaptık, öyle yapmaya devam edeceğiz. Her türlü başarı önemli ve değerlidir ama hiçbir başarı insandan daha önemli değildir. Yaşamak, var olmak, değerler yaratmak en büyük ödüldür. Şampiyonluk, sonuç almak, bunlar da önemlidir ama ondan önemli olan, yaşamak ve değerler yaratmaktır. Futbol toplumsal bir olaydır, hiç kimsenin malı değildir, öyle de olmamalıdır. Sevgiyi, saygıyı, barışı, dostluğu, eğlenceyi ön plana çıkardığımızda bütün bunların yok olacağını bir kez daha söylemek istiyorum."

"Hakem çok iyi ve tarafsız yönetim göstersin"

Güneş, Fenerbahçe ile yapacakları maçın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Bursaspor-Fenerbahçe, Galatasaray- Trabzonspor, Beşiktaş- Kasımpaşa maçlarının, takımların üst sırada yarış yapıp yapmayacağıyla ilgili güzel karşılaşmalar olacağına işaret eden Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnşallah bunları futbol seyri bakımından izleriz, futbol değerlerini konuşuruz. Bu maçtan ne bekliyorum? Güzel futbol oynansın, bütün oyuncular hünerlerini göstersin istiyorum. Hakem çok iyi ve tarafsız yönetim göstersin. Taraftarımız ve rakip takım taraftarı da olacaksa sadece takımlarına destek olsun. Sahaya gelen tüm taraftarlar eğlenceli, keyif alacakları bir maç izlesin. Televizyonları başında olanlar da bu maçın güzelliklerinden bahsetsin. Örnek bir maç olsun. Temennim bunlardır. Bu müsabakada kazanan bir takım olacaktır, biz kazanmak istiyoruz. Üç puana ihtiyacımız var. Bunun için futbolumuzu oynayacağız. Başka hiçbir şey düşünmeyeceğiz. Umarım, maç bittiği zaman güzelliklerin konuşulduğu bir maç ortaya koyarız."

Hakemlere yeni yetkiler verilmesi

Bir gazeteci, Güneş'e, Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatında Türkiye Futbol Federasyonunca yapılan değişiklikle ilgili düşüncelerini sordu.

Güneş, federasyonun istediği zaman, istediği kuralı koyması, koyabilmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu dün de olmalı, bugün de olmalı. Şartların gereği kurallar konulmalı. Suç varsa cezası olmalı ama ondan önce mevcut olan kuralların işlemesi gerekiyor. Mevcut kurallar işlemeyip de yeni kurallarla çözüm ararsanız aslında çözümsüzlüğe gidersiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Şiddetin, korkunun ürünü, korkunun park yerinin de umut olduğunu anlatan Güneş, umutları ortadan kaldırmak için sadece kural ve sloganlar koymak yerine daha katılımcı, herkesin özverili ortak değerlerinin olduğu bir durum oluşturulması gerektiğini belirtti.

Özgürlük verilince sorumsuz davranıldığını söyleyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgürlük ve sorumlulukları farklı alanda kullanıyoruz. Özgürlük verdiğimiz zaman sorumsuzca her şeyi yapıyoruz. Bazen de onları kısıtlıyoruz. Her ikisinde de isyanlar başlıyor. Bunun insanlarımıza rahatsızlık verdiğini düşünüyorum. İnsanların umutlarıyla oynandığı zaman korku başlar. Korku başlayınca da şiddet arkasından gelir ama günlük geçişler için bazen yanlışları durduramıyorsanız kurallar koyup onları düzeltmek için adım atmalı ama tek başına yeterli değil. Bugün uygulama itibarıyla özellikle teknik adamlar ceza aldığı zaman takım zarar görüyor ama yöneticilerin zarar gördüğünü düşünmüyorum. Nihayetinde maça gelmiyor, aynı hayat devam ediyor ama olumsuz bakmıyorum, bir arayışta olmalarına saygı duyuyorum."

"Kazanmak, gücümüzü göstermek istiyoruz"

Şenol Güneş, "Bursaspor, bu sezon Bursa'daki Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında mağlup oldu. Bu durum, Fenerbahçe maçı öncesi futbolcular üzerinde baskı oluşturuyor mu?" sorusunu da şu şekilde yanıtladı:

"Her maçı kazamaya çıkıyoruz. Galatasaray, Beşiktaş maçlarını da kazanmak için çıktık, kaybettik ama bittiği zaman üzüldük fakat ezik kalmadık. Futbolumuzu oynamaya çalıştık. Bu maçta da öyle olacaktır. Kazanmak, gücümüzü göstermek istiyoruz. Maç bittiği zaman mutlu olmak istiyoruz ama kaybettiğimiz zaman da bunu saygıyla karşılayacak bir takımız; daha önce olduğu gibi. Galatasaray ve Beşiktaş'a burada kaybettik. Hak ettiğimiz mağlubiyetler olmamasına rağmen hayat devam etti. Onun dışında Mersin'e de kaybettik. Bizim için Mersin, Fenerbahçe, Beşiktaş, Akhisar, hepsi rakiptir. Hiçbirini farklı tutmuyoruz. Nihayetinde üç puandır. Tabii ki Fenerbahçe, son haftaların formda bir takımı, aynı zamanda lider takım. Tecrübeli bir takım. Onun gücüyle diğer takımlar arasında bir fark var. Biz de büyük olmak istiyorsak bir yerden başlayacağız. Oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle, cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız. Zaman içinde güçlü bir takım, güçlü bir camia, güçlü bir kulüp olursak bu yarışta bazen kaybetsek de ayakta kalmasını bileceğiz. Onun için maçtan önce 'Şunu yendik', 'Buna yenildik', bizim için öncelik değil. Bizim için önemli olan oynanacak futbol."

Futbolcularından isteği

Bir gazeteci, Güneş'e, "Fenerbahçe maçında futbolculardan 'Olmazsa olmaz' dediğiniz bir isteğiniz olacak mı?" sorusunu yöneltti.

Oyuncularından hiçbir zaman olağan dışı, anormal bir şey istemediğini, istemeyeceğini ancak var olan değerlerini olağanüstü kullanmaları gerektiğini bildiren Güneş, "O gün de onu isteyeceğim. Biz de mükemmel değiliz ama o mükemmeli ortaya koymak için olağanüstü çalışmalarını, gayretlerini bekliyorum. Aklını, yüreğini, cesaretini, tavrını, yeteneğini, sevgisini ve beklentiye cevap verecek oyununu sahada oynasın, görevini yapsın, dış tahriklere hiçbir zaman kapılmasın. Karşımızda çok tecrübeli bir takım var. Ona karşı soğukkanlı olmalıyız" ifadesini kullandı.

Güneş, hafif sakatlıkları bulunan Ethem Ercan Pülgir, Josue ve Şener Özbayraklı'nın durumlarının henüz netleşmediğini ancak sezon başında Fenerbahçe'den kiraladıkları Samuel Holmen'in bu müsabakada oynayamayacağını söyledi.

"Holmen, sözleşmesindeki madde nedeniyle mi oynamayacak?" sorusu üzerine Güneş, "Başkanımızla konuştum. Bana öyle söyledi ama fikrimi sorarsanız, bence yanlış bir uygulama. Bu oyuncuya da haksızlık, futbola da haksızlık. Doğru değil. Bu da çağ dışı bir şey bana göre" yanıtını verdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursaspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement