Bursaspor'da Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Stoch Hayal Kırıklığı Yaratıyor - Son Dakika
Spor

Bursaspor'da Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Stoch Hayal Kırıklığı Yaratıyor

Bursaspor\'da Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Stoch Hayal Kırıklığı Yaratıyor

Bursaspor'da yıllık ücretleri 13 milyon TL'yi bulan Dzsudzsak, de Sutter ve Stoch, performansıyla taraftarların tepkisini çekiyor.

14.02.2016 13:13  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor'da yıllık ücretleri 13 milyon TL'yi bulan Balazs Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Miroslav Stoch, performanslarıyla hayal kırıklığı yaşatıyor. 3 oyuncunun yıllık ücretleri 52 adet locanın 1 yıllık satışından elde edilecek geliri dahi karşılaşmıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında dün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Ligde 4 maç aranın ardından mağlubiyet yaşayan yeşil-beyazlılarda, eleştirilerin odak noktasında ise sezon başında kadroya katılan Balazs Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Miroslav Stoch var.

TOM DE SUTTER'İN ŞUTU YOK

Hücum hattında Tomas Necid ve Sercan Yıldırım'ın cezası sebebiyle Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ileri uçta Tom de Sutter'e şans verdi. 75 dakika sahada kalan ve isabetli şut çekemeyen Sutter, yerini Miroslav Stoch'a bıraktı. Oyundan alınırken yeşil-beyazlı taraftarlar tarafından ıslıklanan Belçikalı oyuncu, geride kalan haftalarda skora katkı sağlayamadı. Sutter, Bursaspor'dan yıllık 1 milyon Euro garanti ücret alacak.

STOCH'A MAÇ SONU TEPKİ

Yeşil-beyazlıların sezon başında Fenerbahçe'den kiraladığı Miroslav Stoch'un ise Sercan Yıldırım'ın yokluğunda ilk 11'de yer alması beklenirken, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu 18 yaşındaki golcü isim Kubilay Kanatsızkuş'u 11'de sahaya sürdü. Süper Lig'de ilk kez görev alan Kubilay, 83 dakika sahada kaldı. Miroslav Stoch 75. dakikada Tom de Sutter'in yerine oyuna dahil olurken, karşılaşmanın sonunda yeşil-beyazlı taraftarların tepkisini çekti. Stoch, yeşil-beyazlı kulüpten yıllık 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret alıyor.

DZSUDZSAK ESKİ GÜNLERİNİ ARATIYOR

Hollanda'nın PSV Eindhoven ekibi ve Rusya'nın Dinamo Moskova takımında forma giydiği dönemlerde gösterdiği performans ile birçok takımın transfer listesinde yer alan Macar kanat oyuncusu Balazs Dzsudzsak ise eski günlerini aratıyor. Sezon başında katıldığı Bursaspor'da ligde 18 maçta görev alan Dzsudzsak, 3 gol, 4 asistlik katkı sağladı. Ortaya koyduğu oyunu ile hayal kırıklığı yaşatan Macar futbolcu, Gençlerbirliği karşılaşmasında 83. dakikada Kubilay'ın yerine oyuna dahil olurken, maçın son düdüğünün ardından Stoch ile birlikte taraftarların tepkisi ile karşılaşan bir diğer isim oldu. 29 yaşındaki oyuncunun yıllık garanti ücreti ise 1 milyon 700 bin Euro.

52 LOCA DAHİ ÜCRETLERİNİ KARŞILAMIYOR

Toplam 72 locaya sahip Bursaspor'un yeni stadyumu Timsah Arena'da, 3'üncü ve 4'üncü kategori locaların tamamının 1 yıllığına satılması halinde dahi 3 oyuncunun yıllık garanti ücretlerini karşılamıyor. Toplam 18 adet bulunan ve 1 yıllığı 100 bin Dolar olan 3'üncü kategori localar ile 34 adet yer alan ve 1 yıllığı 50 bin Dolar olan 4'üncü kategori locaların tamamının satılması halinde Bursaspor Kulübü, yaklaşık 10 milyon 250 bin TL gelir elde edecek.

3 OYUNCUNUN YILLIK ÜCRETİ 13 MİLYON TL

Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın önemli bir gelir elde etmek için satışlarına büyük önem verdiği locaların 1 yıllığına satışa çıkarılan 52 adetinin kulübe kazandıracağı ücret, Dzsudzsak, Sutter ve Stoch'un yıllık ücretleri dahi karşılamıyor. Bursaspor Kulübü, verim alamadığı 3 futbolcusuna yıllık toplamda 13 milyon TL ödeme yapacak. 52 adet locanın geliri ise 10 milyon 250 bin TL.

ALİ AY: "İNŞALLAH BÖYLE YANLIŞLIKLAR YAPILMAZ"

Geçtiğimiz günlerde işadamı Erkan Özbey'in loca desteği için geldiği Özlüce Tesisleri'nde açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Tablo çok ağır. Transfer yaparken sırf transfer yapmak için yapmamamız lazım. Artı kulübümüzün gelirlerine göre transfer yapmamız lazım. İnşallah tasarıyı bekliyoruz. Tüm kulüpler bu tasarıyı bekliyor. Bundan sonra inşallah böyle yanlışlıklar yapılmaz. Biz yapmamak için geldik. Hem de mali ve sportif açıdan başarılı olmak için geldik" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor'da Dzsudzsak, Tom de Sutter ve Stoch Hayal Kırıklığı Yaratıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek
    16:24 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek

    Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği başkanlık görevinden istifa eden Ali Koç'un görevine devam edeceğini açıkladı. Ali Koç'un görevinin devamı için bazı kulüplere ulaşılamadığını dile getiren Yıldırım, "Ali Bey'in devamı için Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor'a ulaşılamadı" dedi.

  • Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu
    16:20 Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor'un bazı futbolcuları, Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Futbolcular, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve onlarla söyleşi yaparak tavsiyelerde bulundu. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, projenin amacının öğrencilere küçük yaşlardan itibaren Alanyaspor sevgisini aşılamak olduğunu belirtti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • Van'da 8 Kulvarlı Atletizm Pisti Hizmete Açıldı
    16:11 Van'da 8 Kulvarlı Atletizm Pisti Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan 8 kulvarlı atletizm pisti törenle hizmete açıldı. Pistte birçok spor alanı ve 1000 kişilik tribün bulunuyor. Gençlerin spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.

  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Terme'de Termespor Sosyal Tesisleri Açıldı
    15:58 Terme'de Termespor Sosyal Tesisleri Açıldı

    Samsun'un Terme ilçesinde Termespor Sosyal Tesisleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yatırımlarıyla hayata geçen tesislere, Termespor'un efsane başkanı Hüseyin Kambur'un ismi verildi. Ayrıca Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi'nin tanıtım programı da yapıldı.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.


Advertisement