Bursa Sanatçılarını Anıyor - Son Dakika
Magazin

Bursa Sanatçılarını Anıyor

Bursa Sanatçılarını Anıyor

Bursa’nın bağrından çıkan ve sinemadan tiyatroya gezekten gazino kültürüne kadar ülkeye mal olmuş sanatçıları gelecek kuşaklara aktarmayı konu alan ‘Sahne Bursa’ adlı sergi açıldı.

10.02.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın bağrından çıkan ve sinemadan tiyatroya gezekten gazino kültürüne kadar ülkeye mal olmuş sanatçıları gelecek kuşaklara aktarmayı konu alan 'Sahne Bursa' adlı sergi açıldı.

Sanatçı şehri Bursa, Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi tarafından hazırlanan bir sergiyle daha öne çıktı. Açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın eski belediye başkanları Ekrem Barışık ve Erdoğan Bilenser, Tiyatro Sanatçısı Erkan Can'ın da katıldığı 'Sahne Bursa' sergi, Bursa'nın bilinen ilk tarihlerinden bugüne sanat dünyasının perdesini aralıyor. Sergide tiyatrodan ortaoyununa, Karagöz gölge oyunundan sinemaya, gezekten gazino kültürüne kadar Türk sanat dünyasına damgasını vuran sanatçılarla Bursa'nın bir sanat beşiği olduğu gözler önüne seriliyor.

Başkan Recep Altepe, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Bimen Şen, Yıldırım Gürses, Recep Birgit, Adnan Şenses, Nigar Uluerer, Burhan Dikencik ve İlhan İrem gibi unutulmaz seslerin sevenleriyle buluşacağını ifade etti. Daha önce gün ışığına çıkmamış fotoğraflar, sanatçı kostümleri, taş plaklar, sinema ve gazino afişleri ile zenginleştirilmiş serginin gerçekleştirilen canlandırma ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacağını belirten Başkan Altepe, "Sanatçı posterlerinin bulunduğu fotoğraf alanı da sanatseverlere keyifli bir hatırayı geleceğe taşıma şansı sunacak. Bu birikimleri topladık. Gelecek kuşaklara sergiyle aktarmayı planlıyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro Sanatçısı Erkan Can ise, insanların gelip geçici olduğunu, fakat sanat birikiminin sonsuza kadar yaşayacağını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'ne sanata ve sanatçıya verdiği değer için teşekkür eden Can, serginin ilerleyen günlerde müze halini almasını hayal ettiğini anlattı.

Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez de, 6 aylık bir emeğin sonucunu görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Bursa Sanatçılarını Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.


Advertisement