Dadaşlar Bursa'da Cirit Oynayıp Halay Çekti - Son Dakika
Güncel

Dadaşlar Bursa'da Cirit Oynayıp Halay Çekti

Dadaşlar Bursa\'da Cirit Oynayıp Halay Çekti

Bursa'da başlayan Erzurum Günleri büyük ilgi görmeye devam ediyor.

02.05.2015 11:26  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da başlayan Erzurum Günleri büyük ilgi görmeye devam ediyor. 1. Erzurum Kültür ve Tanıtım Günleri'ne, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Selami Keskin katıldı. Buttim'deki tören alanına kadar Bakan Müezzinoğlu ve Vali Karaloğlu, Mehter Takımı ve Erzurum Atlı Spor Kulübü sporcuları atlarıyla birlikte yürüyerek iştirak etti. Daha sonra sporcuların sergilediği cirit oyununu büyük bir beğeni ile takip eden bakan hayranlığını gizleyemeyip ilgililerden oyun hakkında bilgi aldı.

Bursa-Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun organize ettiği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve iki ilin ilçelerinin desteklediği törende konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iki şehrin kültürel açıdan birbirine benzediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Erzurum kültür ve turizm günlerinin hem Bursa'nın hem de Erzurum kültürünün daha güçlü buluşmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bir medeniyet kenti Erzurum, milli duruşu, ay yıldızlı bayrağa sadakatiyle vatanımıza güç katan bir ilimiz. Bursa Erzurum arasında başlayan uçuşlar, beklenenden çok daha fazla ilgi gördü ve uçak kapasiteleri ikinci ayında artırmak zorunda kaldı. Palandöken ile Uludağ'ı daha güçlü kardeşlik üzerine kuralım. Bu etkinliklerin kardeşlik köprülerini daha da güçlendirecektir. Bursa ve Erzurum arasında kültür, turizm ve ekonomi açıdan ilişkilerin güçlendirileceğine inanıyorum. Bursa ve Erzurum halkının genel seçimlerde aynı şekilde devam etmelerini istiyorum."

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'nın yoğun göç alan bir il olduğunu ifade ederek, "Balkanlardan ve Kafkaslardan gelen hemşerilerimizle beraber gelen kültürlerle, Bursa kültür çeşitliliğine sahip bir il durumunda" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önce cağ kebabının başına geçerek ustalıkla kesip tadına baktı. Daha sonra ise başta Erzurum'a özel kadayıf dolmasını, bal, peynir, kahve ve daha birçok ürünün tadına baktı

Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hediye takdiminde bulundu. Erzurum Günleri'ne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise cağ kebabının önünde uzun kuyruklar oluştururken, bal, peynir ve ispir fasulyesi de stantlarda rağbet gören ürünler arasında yer aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bakırcılık sanatı ve elde edilen ürünler ise gerçekleştirilen organizasyonla görücüye çıktı.

Erzurum Günleri, 3 Mayıs Pazar günü saat 22.00'de sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dadaşlar Bursa'da Cirit Oynayıp Halay Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement