Bursa'da Hız Sınırına Düzenleme - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Hız Sınırına Düzenleme

Bursa\'da Hız Sınırına Düzenleme

Bursa'da Mudanya Yolu'ndaki 70 kilometre hız sınırı 90 kilometreye çıkartıldı.

29.06.2015 11:18  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik Yasası'nda yapılan değişiklikten sonra, şehir içi hız sınırlamaları için belediyelere yetki verilirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan ve kısa adıyla UKOME olarak bilinen Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Mudanya yolundaki hız limitinde değişikliğe gitti.

SÜRÜCÜLERİN KAFASI KARIŞIYORDU

Mudanya Yolu'ndaki bazı yerleri şehirlerarası yol kapsamında 90 kilometre, bazı yerleri ise şehir içi geçiş kabul edildiği için 70 kilometre kabul ediliyordu. Bu da sürücülerin kafalarının karışmasına ve yazılan cezalar sebebiyle tartışmaların oluşmasına davetiye çıkarıyordu.

HIZ LİMİTİ 80.2

UKOME, Mudanya Yolu için özel bir düzenleme yaparak Bademli Kavşağı ile eski Siemens fabrikasının önündeki kavşak arası bölümündeki hız limitini 80.2 kilometre olarak belirledi. Hız limitinin yüzde 10 tutarında aşımı müsamaha kabul edilirse, 80.2 kilometrelik limit yüzde 10'luk dilimle birlikte 90.2 kilometreye çıkmış oldu.

YETKİLİLER UYARDI: 90 KM'Yİ GEÇMEYİN

Yetkililer, bu kadar hassas ölçümün kolay olmayacağı için, sürücülerin 90 kilometreyi geçmemeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün de şehir içi yollarda bazı noktalarda 70 olan hız sınırının 82 kilometreye çıkarılması için UKOME'ye başvuracağı öğrenildi

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Hız Sınırına Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Amed city: hdp zaferini dbakırda kutlarken korna çaldım, ypg marşı çaldım yüksek sesle, polis plakama 88 lira ceza kesti. adresime geldi ceza. muhtemelen zoruna giden faşo polisin teki yazdı, onun o ezikliği bana yeter, yine olsa yine yaparım sıkıntı yok. ucuz hareketler bunlar, sana söylüyorum ekinciler caddesindeki trafikçi, sonraki seçimde aynı şeyi yine önünde yapacağım hahahahahahahaha para bok olm bende kobaniye yardım bile yapıyorum 9 20 Yanıtla
  • Ceza: Gecen sene 77km hızla ceza yedim o yolda yeni mi aklınız başınıza geldi 7 2 Yanıtla
  • anlamlı: Kimbilir kaç kişinin canı yandiki bu uygulamaya gecmisler 2 3 Yanıtla
  • Bursa'dan : Ya kardeşim şu hız sınırlarını biraz yükseltin çoğu yerde 50 km bu nedir ya 5 0 Yanıtla
  • Yaş 70 iş bitmemiş: 82 nin %10 fazlası 90.2 olur 80.2 nin değil. Yani Hız Sınırı 82 olmuş 90.2 ye kadar ceza yazılmıyor... 2 2 Yanıtla
  • izmirli: izmiri sel vurdugunda kafa bulanlar ne oldu denizmi yükseldi 3 1 Yanıtla
  • Adnan Demir: hız limiti 82 yüzde 10 ile 90 olur.Yanlış yazılmış oraya.Ankara da 82 yazılı radarların üstünde... 0 3 Yanıtla
  • Durmuş: Aksaray kadar başınıza taş düşsün başka yapacak yorum bulamadınız mı ... 1 1 Yanıtla
  • Tekin: O zaman radar yolda geldi gelicektir :( 1 0 Yanıtla
  • Cüneyt: Aşağı inerken arabayı tutamıyorum 0 0 Yanıtla
  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement