Bursa'da 33 Sanıklı Gezi Olayları Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 33 Sanıklı Gezi Olayları Davası Başladı

Bursa\'da 33 Sanıklı Gezi Olayları Davası Başladı

Bursa'da, Gezi parkı olaylarına destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında 3 avukatın da bulunduğu 33 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

15.10.2014 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Gezi parkı olaylarına destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında 3 avukatın da bulunduğu 33 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesine karşı çıkanların başlattığı eyleme destek amacıyla düzenlenen gösterilerde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin ve avukat eşi Kemal Özgür Yetkin ile Bursa Barosu avukatlarından Birkan Özey, Büro-İş Bursa Şube Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, Kimya Mühendisleri Odası Eski Başkanı Ali Uluşahin ve eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Özaydın'ın da bulunduğu toplam 33 sanığın Bursa 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bu dava Bursa'da gezi gösterileriyle ilgili başlayan 5'inci dava oldu.

14 sanığın katıldığı ilk duruşmaya sanıklardan 3'ünün avukat olması nedeniyle, onlara destek içinh gelen avukatlar salonu doldordu. 73 avukatın katıldığı davada ÇHD İstanbul Şubesi Yöneticisi Avukat Günay Dağ da gözlemci olarak bulundu.

Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan sanıklar adına konuşan ve kendisi de sanık olan ÇHD Bursa Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin, Gezi eylemlerinden sonra başlayan sürecin baskılarla devam ettiğini iddia etti. Yetkin, "Bu davada sivil toplum örgütleri başkanları yargılanıyor. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettiğimiz gerekçesiyle yargılanıyoruz. Aslında burada yargılanan bizler değil, Gezi direnişi yargılanıyor. Bu ülkede toprağını, vatanını seven ve bu uğurda baskıya karşı mücadele edenler yargılanıyor. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak bu davalarda yargılanmaktan gurur duyuyoruz. Bizi bu davalarla yıldıramazlar. Biz ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Mahkemede savunmasını yapan Avukat Birkan Özey de, davaya konu olan yürüyüşü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 150 avukatın yaka paça gözaltına alınması üzerine tepki olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin vicdanınıza sesleniyorum. Sizin bir hakim arkadaşınız gözaltına alınsa siz ona tepki olarak yürüyüş düzelemez miydiniz? Bu davalar korku iklimi oluşturulmak için açılmıştır. Evet ben o dönemde 30 günde 50'den fazla eyleme katıldım ve hepsinde en ön saflarda yer aldım".

Duruşmaya katılan diğer sanıklarda suçun unsurlarının oluşmadığını ifade ederek, beraatlerini istediler.

Duruşma diğer sanık ifadelerinin alınması için ertelendi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 33 Sanıklı Gezi Olayları Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşıyan 'Oyunbozan' belgeseli 'Gökbey' bölümüyle izleyiciyle buluşuyor
    17:17 Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşıyan 'Oyunbozan' belgeseli 'Gökbey' bölümüyle izleyiciyle buluşuyor

    TRT Belgesel'de yayınlanan 'Oyunbozan' belgeselinin dördüncü bölümü olan 'Gökbey', Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genel maksat helikopteri olan 'Gökbey'in üretim sürecini ve testlerini anlatıyor. Belgeselde, helikopterin çift motorlu ve tek motorlu test süreçleri grafikler, animasyonlar ve görüntüler eşliğinde izlenebilecek.

  • Kırıkkale'de Otomobil ile Pikap Çarpıştı: 3 Yaralı
    17:17 Kırıkkale'de Otomobil ile Pikap Çarpıştı: 3 Yaralı

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, T.T. idaresindeki otomobil ile V.T.'nin kullandığı pikap çarpıştı. Kazada, araçlar kullanılamaz hale gelirken, sürücü V.T. ile yolculardan H.A. ve A.A. yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

  • Yusuf Alemdar, Erenler'de seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:17 Yusuf Alemdar, Erenler'de seçim çalışmalarını sürdürdü

    Serdivan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar, Erenler ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Alemdar, vatandaşlarla bir araya gelerek onların beklentilerini dinledi ve mahallelerin sorunlarını çözmek için destek sözü verdi. Alemdar'a, Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Barik, MHP İlçe Başkanı Mustafa Tamer ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halit Yaylalı da eşlik etti.

  • Erdoğan: AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı yakınlarımızı ikaz edeceğiz
    17:16 Erdoğan: AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için mesai harcayanlara karşı yakınlarımızı ikaz edeceğiz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Mitingi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirerek CHP'ye kazandırmak için çalışanlara karşı yakınlarını ikaz edeceklerini söyledi. Erdoğan, seçimlerde oy kaybına izin vermeyeceklerini vurguladı ve vatandaşları sandığa gitmeye teşvik etti.

  • Sungurlu'da düzenlenen Ramazan şenliği yoğun ilgi gördü
    17:16 Sungurlu'da düzenlenen Ramazan şenliği yoğun ilgi gördü

    Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen Ramazan şenliği, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Başkan Abdulkadir Şahiner'in yanından ayrılmayan çocuklar, fotoğraf çektirmek için izdiham oluşturdu. Şenlikte çocuklara pamuk şekeri, oyuncak ve balon dağıtılırken, yetişkinlere ise Osmanlı şerbeti ve çay ikramı yapıldı.

  • Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı
    17:15 Samsun'da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, M.C.Ö. ve O.C.K. isimli şahıslardan 3 bin 920 adet sentetik ecza ve 2 poşet halinde toplam 209 gram skunk ele geçirdi. Gözaltına alınan M.C.Ö. ve O.C.K. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polisteki sorguları tamamlanan 2 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren O.K.C. serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.C.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan: Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi
    17:15 Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan: Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi

    AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Tekkeköy'de vatandaşlarla buluşarak Samsun'un 17 ilçesinin tamamıyla el ele vererek hizmet edeceklerini belirtti ve Cumhur İttifakı'nın tercih edildiğini söyledi.

  • Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor
    17:14 Eskişehir'deki Liselerde İlk Yardım Farkındalık Eğitimleri Başlıyor

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen 'İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü' imza törenine katıldı. Protokol kapsamında Eskişehir'deki lise düzeyi okullarda öğrencilere ilk yardım farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitimler, okulların konferans salonlarında gerçekleştirilecek ve katılımcılara katılım belgesi verilecek.

  • Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı
    17:14 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. İlk maçlar 23 Nisan Salı ve 24 Nisan Çarşamba günleri oynanacak.


Advertisement