Burnu Kesilen Afgan Kadın Ankara'da Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Burnu Kesilen Afgan Kadın Ankara'da Tedavi Altına Alındı

Afganistan'ın Faryab eyaletinde eşi tarafından burnu kesilen 22 yaşındaki Reza Gül, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

05.02.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın Faryab eyaletinde eşi tarafından burnu kesilen 22 yaşındaki Reza Gül, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hastanede basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, Türkiye'ye annesi, eniştesi ve 3 aylık bebeği Sabira ile gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Benim buraya gelme sebebim şu, 2 sene önce buraya birisi geldi ve iyileşti. Bu umutla başvurduk ve geldik" diyen Gül, iyileşmek istediğini söyledi.

Kocasından sürekli şiddet gördüğünü anlatan Gül, "6 yıl onun her türlü işkencesine maruz kaldım. Ellerimde, ayaklarımda 6 yıllık işkencenin izleri var. Son olarak burnumu kesince buraya kadar geldim. Burnum kesildikten sonra kaçarak başka bir yere gittik. Devlet kontrolündeki Faryab'a geldik. Sağlık personelleri enfeksiyon kapmamam için kanamayı durdurdu. Oranın valisi de kendi çabalarıyla Kabil merkeze gönderdi. Pasaport çıkarıldıktan sonra Türkiye ile temasa geçildi" ifadelerini kullandı.

Eşinden Taliban ve Afganistan Devleti dahil kimsenin haber alamadığını ve yakalayamadığını belirten Gül, "İyileştikten sonra Afganistan Devleti geleceğimi garanti ederse döneceğim. Memlekete de gidebilirim burada da kalabilirim. Başka bir ülkeye de gidebilirim. Önce iyileşmek istiyorum. Afganistan ve Türkiye arkamda olursa hiçbir şeyden korkmam" diye konuştu.

Gül, 6 yıl işkenceye maruz kaldıktan sonra ailesinin yanına gittiğini bildirdi. Eşi ve kayınpederinin kendisini almak için geldiklerini belirten Gül, bir daha işkence yapmaması konusunda eşinin yemin etmesinden sonra ailesinin dönmesine izin verdiğini kaydetti.

Ailesinin yanından ayrıldıktan kısa süre sonra eşinin kendisini ıssız bir yere götürdüğünü ve burnunu kestiğini anlatan Gül, uzun süre orada kaldığını ve yakınlarının kendisinden haber alamaması üzerine yapılan aramalar sonucu bulunduğunu dile getirdi.

"Birkaç aşamalı ameliyatlar olabilir"

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Nurullah Zengin de Gül'ün sağlık durumu konusunda şunları söyledi:

"20 yaşında genç bir insan, kötü bir olaya maruz kalmış. Tıbbın bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapacağız. İyileşmiş haliyle memleketine gönderebilmeyi arzu ediyoruz. Geçmişinde enfeksiyonla ilgili bazı bulgular var. Bu açıdan değerlendireceğiz. Başta plastik cerrahi olmak üzere birkaç branşı ilgilendiren bir konu. Plastik cerrahi ekibimizin başkanlığında oluşacak bir heyetle değerlendirmeler hızlı şekilde tamamlanacak. Burnunun bütünüyle yokluğu söz konusu. Buna yönelik gerekli müdahaleleri en uygun şekilde gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 3 haftalık tedavi sürecini tahmin ediyoruz."

Plastik cerrah Doç. Dr. Ramazan Erkin Ünlü ise hastanın burnunun hançerle tamamen kesilmiş olduğunu belirterek, "Kemik, kıkırdak ve yumuşak doku eksikliği var. Yapacağımız ameliyatlarla bu eksikliği yerine koyacağız. Bunlar birkaç aşamalı ameliyatlar olabilir. Bunun gibi hastalara daha önce de yaptık. Daha önce de Afganistan'dan böyle bir hasta geldi. Onun burnu daha da kötüydü" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burnu Kesilen Afgan Kadın Ankara'da Tedavi Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement