Burhaniye Dutluca, Suyuna Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Dutluca, Suyuna Kavuştu

Burhaniye Dutluca, Suyuna Kavuştu

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi ve BASKİ girişimleriyle yeni mahalle olan bir köy olan Dutluca Mahallesinin senelerdir devam eden su sıkıntısı giderildi.

02.09.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi ve BASKİ girişimleriyle yeni mahalle olan bir köy olan Dutluca Mahallesinin senelerdir devam eden su sıkıntısı giderildi.

Yıllardır sondaj su olarak su ihtiyacını gideren Dutluca köyü halkı 2014 yerel seçimlerden sonra mahalle olduktan sonra Burhaniye Mahallesi oldu. Sondaj su olarak yeterli olmayan su BASKİ ekipleri ve Burhaniye Belediyesi yardımlarıyla suyun kaynak bölümü tadilat edilerek 6 km'lik bir hatla köye bağlandı. Ayrıca eskimiş olan içme suyu hattı da yenilendi. 31 Ağustos'ta Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından açılışı yapılan suyun köye sorunsuz bir şekilde gelmesine istinaden Mahalle muhtarlığı tarafından da Mevlidi Şerif okutularak pilav hayrı yapıldı.

"Suyun açılışını yapmadan önce sizin desteklerinizle geldiğimiz bu görevi layığıyla ve bir disiplin için yerine getirmeye çalışıyoruz" diye sözlerine başlayan Necdet Uysal, "Merkezde ve kırsal mahallelerimizde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ihtiyaç sıralaması yapıyoruz ve eksiklikleri elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam düzeyini, onların rahatlarını en üst düzeye çıkarmak bizim görevimiz. Su bunların en başında geliyor. Özellikle Yeni mahalle olan köylerimizde olan su sıkıntılarını yapabildiğimiz en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz ve Burhaniye Merkezde de yaşanan su sıkıntısını çözdük" dedi.

Su eksiğini asla kabul etmiyoruz diyen Başkan Uysal, "Bu devirde bu gibi sorunlar yaşanmamalı bunu kabul etmiyoruz ve buna gücümüz ver elimizden gelen yardımı yaparak insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İnşallah diğer köylerimizde yaşana su sıkıntılarını da çözeceğiz çalışmalarımız devam ediyor" diyerek hayırlı uğurlu olsun dileklerini sunarak suyun açılışını yaptı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Dutluca, Suyuna Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement