Burhaniye'de Körfez Turizmi Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Körfez Turizmi Konuşuldu

Burhaniye\'de Körfez Turizmi Konuşuldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Turizm Haftası Etkinlikleri içinde yapılan bir toplantıda Körfez Turizmi ele alınırken, turizmcilerin ilgisizliği gözden kaçmadı.

23.04.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Turizm Haftası Etkinlikleri içinde yapılan bir toplantıda Körfez Turizmi ele alınırken, turizmcilerin ilgisizliği gözden kaçmadı. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Salonundaki toplantıya Kaymakam Mehmet Göze ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da katıldı.

İlçe Turizm Danışma Bürosunun organize ettiği toplantıda konuşan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Emin Akkılıç, katılımcılara teşekkür etti. Kürsüye gelen Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilçenin geçim kaynakları arasında zeytin ve turizmin önde geldiğini anlattı. Turizmcilerin ilgisizliğinden yakınan Başkan Uysal," Hepimizin bu tür toplantılardan öğreneceklerimiz vardır. Onun için buraya katılmamız lazım. Katıldığımız yabancı fuarlarda İstanbul'un çok ilgi gördüğünü görüyoruz. Yakın zamanda Kuzey Ege'nin de büyük ilgi gören yörelerden olacağını düşünüyorum. Burhaniye de Ören'imiz bir marka olmuştur. Ören'i eski günlerine kavuşturmak için çalışacağız. Turizm Haftası'nın yıl boyu sürmesini diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Yörenin tanıtım eksikliği bulunduğunu anlatan kaymakam Mehmet Göze de," Ben buraya yeni geldim. Burhaniye, pek fazla bilinmeyen bir yer. İnsanlar, Edremit'ten Ayvalık'a gederken Burhaniye'nin içinden geçtiklerini bilmiyorlar Edremit ile Ayvalık arasında kalmış bir yer. Ancak, Ören'i herkes biliyor. Burhaniye, olması gereken yerden geride kalmıştır. Turizmin sivil ayağı çok önemli. Toplantıda işletmecilerin az olması düşündürücü ve üzücü. Bu konuda bilinç oluşturulmalı. Bu tip toplantılar hayra vesile olsun. İnşallah iyi noktalar geliriz. İyi bir toplantı olmasını diliyorum" dedi. İl Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç da, yörenin turizm potansiyeli hakkında bilgiler verirken, gelecekten umutlu olduğunu söyledi. Yörede turizmin daha çok geliştirilmesi için herkese görev düştüğünü anlatan İlkay Karaağaç, turizmde altyapı eksikliğinin giderilmesini istedi. Karaağaç, yöreye yeni tesislerin yapılmasını da istedi. Daha sonra kürsüye gelen bir işletmeci de, otellerin kış boyu açık kalmasını istedi. Toplantının sonunda toplantıya katılan öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Körfez Turizmi Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement