Burhaniye'de Gece Pazarı El Emeği Ürünleri Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Gece Pazarı El Emeği Ürünleri Değerlendirdi

Burhaniye\'de Gece Pazarı El Emeği Ürünleri Değerlendirdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İskele yat limanı yanında kurulan gece pazarı vatandaşların el emeği ürünlerini değerlendirdikleri yer oldu.

20.07.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İskele yat limanı yanında kurulan gece pazarı vatandaşların el emeği ürünlerini değerlendirdikleri yer oldu. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 35 vatandaş belediyenin düzenlediği stantlarda ürünlerini satışa sunarken ev ekonomilerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Burhaniye de bu yıl belediyenin yeniden düzenlediği gece pazarı ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslarda beceri sahibi olan kadınların kış boyu ürettikleri ürünler gece pazarında satışa sunuldu. Pazarda stant açan Hülya Vardar," Ben kendim üretiyorum bunları. El emeğimiz hepsi. Kendim evde dikiyorum. Dışardan aldığımız ürün yok. Hepsini kendim üretiyorum. Kurslarda kendi becerilerimi geliştirip ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Belediye de burayı bize verdi. Sağ olsun hani yetkililer. Bizde kendi çabamızla bir şeyler yapıp ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Çok şükür bayağı bir kazancımız oluyor" dedi. Nilgün Öztuğ da," Belediye bu sene gece pazarını bizim çok güzel yaptı.. Belli stantlarda stantlarımızın olması daha görüntü olarak hoş oldu. Eskisi gibi görüntü kirliliği yok. Burada çoğumuz bayan olarak çalışıyoruz. Kışın yaptığımız ürünleri yazın değerlendiriyoruz. Evimize çocuklarımıza para gönderiyoruz. Geçim kaynağımız oldu. Hem belediyeye teşekkür ediyoruz. Hem de tatilcilere teşekkür ediyoruz. Onları bekliyoruz. Alış veriş yapsınlar diye. Bizler de kışın yaptığımız ürünleri yazın değerlendirelim" dedi. Sevim Fırındaotoran ise," Gece pazarının işleyişinden çok memnunuz. Zaten şu anda stantta olanların hepsi bayan. Bayanlar el emeği göz nurunu birleştirip burada paraya çevirip aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bunları yapanlara, destek olanlara teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar." dedi. Yasin Çağlar oda," Burhaniye Ören Gece Pazarında alçı ürünleri satmaktayım. Burası benim için bir ekmek kapısı oldu. Değişik hediyelik eşyalar car. Kendi üretimimiz" dedi. Ayşe Coşkun ise," Burhaniye gece pazarında el emeği ürünlerimizi sergilemekteyiz. Hareket başladı. Önümüzdeki günler de daha iyi olacak" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Gece Pazarı El Emeği Ürünleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement